Ilmari Niskanen pelaa läpimurtokauttaan Euroopan kentillä. Mies on ollut koko kuluvan kauden Skotlannin Valioliigan Dundee Unitedin vakiomiehiä, ja vastuuta tulee viikosta toiseen.

Dundee on skotlantilaiseen tapaan intohimoinen jalkapallokaupunki, ja Niskanen on jo tunnettu kasvo kaupungin kaduilla.

– En voi kyllä valittaa elämästä. Täällä on mahtava elää ja pelata. Koko yhteiskunta hengittää jalkapalloa niin älyttömästi, että en saa liikkua rauhassa kadulla, eikä se haittaa yhtään. Ihan mahtavaa, että ihmiset tulevat juttelemaan! Kaikki taksikuskit ja postinjakajat tietävät, kuka herra on kyseessä, hän hehkuttaa Suplan Week of Football -podcastissa.

Niskasen Dundee United katkaisi aiemmin viikolla kuuden ottelun tappioputken Skotlannin Valioliigassa.

– Fanit ovat fanaattisia. Kun menee hyvin, niin tuki on ihan mahtavaa, ja vaikka meillä oli tuo tappioputki, niin minulle ei tullut henkilökohtaisesti mitään lokaa niskaan, eikä henkilökohtaisen turvallisuuden takia tarvinnut pelätä. On tosi hienoa, että fanit tukevat vaikeammillakin hetkillä. Some-puolella viestimäärä on ihan uskomaton. Minä vastailen mielelläni mahdollisimman monelle, mutta välillä aika ei yksinkertaisesti riitä vastata. Kyllä huomaan, miten paljon Dundee United merkitsee Dundeen asukkaille ja lähialueille, Niskanen kertoo.

Niskanen on saanut seuran faneilta kenties kaikkien suurimman kunnianosoituksen eli oman katsomolaulun – chäntin.

– En varmaan ollut kuin kuukauden ollut seurassa, kun oma chäntti oli kehitetty ja sitä siellä hoilasivat! Kyllä siinä meni kylmät väreet, kun sitä kuuntelin alkulämmittelyssä, että ai vitsit, minulle laulavat siellä!

– Se on hyvin monimutkainen laulu, enkä itsekään ole varma sanoista! Skottimurteella vielä hyvin vääntävät, niin on hyvin hankala pysyä perässä, että mikähän kohta biisistä on menossa. Melodia on tarttuva!

Lähde: Suplan Week of Football: https://www.supla.fi/audio/4020751