Ampumahiihtomaajoukkueen entinen päävalmentaja Toni Roponen ei ymmärrä Kaisa Mäkäräisen selityksiä keskiarvoprosenttien mukaan sujuneista ammunnoista Pyeongchangin olympialaisissa, kertoo Iltalehti.

Mäkäräinen ampui torstaina kisatussa normaalimatkan (15 km) kilpailussa kolme sakkoa ja jäi 13:nneksi.

− 85 prossaa on mun keskiarvo. Oli etukäteen tiedossa, että pitää pystyä ylittämään oma keskiarvo, jos haluaa korkeimmille sijoille. Ei pystynyt siihen tänään, Mäkäräinen totesi torstaina.

Iltalehti muistuttaa Mäkäräisen turvautuneen samaan selitykseen myös neljä vuotta sitten Sotshin olympialaisissa. Korean kisoissa Iltalehden ja Discoveryn asiantuntijana toimiva Toni Roponen, joka toimi ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajana 2002−2005, pitää puhetta prosenteista turhana.

− Vaikka kauden keskiarvoprosentit ammunnassa ovat lähellä sitä, mitä hän torstaina ampui, ei lajissa keskiarvojen mukaan mennä. Hänellä on tältä kaudelta 10−12 aivan loistavaa kilpailua, joissa on ollut loistava ammunta. Hän ei ole päässyt lähellekään sitä tasoa, millä hän on tänä vuonna ollut. Ja sitä kautta näissä kekkereissä ei mitaleja saa, Roponen totesi IL-TV:n haastattelussa.

Peongchangin kisoissa Mäkäräisen viimeinen mahdollisuus puuttuvan olympiamitalin saavuttamiseen on lauantaina kisattavassa 12,5 kilometrin yhteislähtökisassa.

Iltalehden alkuperäinen juttu