Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on omilla nettisivuillaan vastaillut kysymyksiin, jotka ovat nousseet mediassa esille Lamine Diackin korruptio- ja dopingskandaalin yhteydessä.

Tänään julkistetaan WADA:n raportti, jossa paljastetaan IAAF:n johtajien dopingtapausten salailua ja käryihin liittyvää urheilijoiden kiristämistä.

Yksi raportin laatijoista on kanadalainen lakimies Richard McLaren.
– Tämä raportti voi muuttaa kaiken yleisurheilussa. Meillä on joukko vanhoja miehiä, jotka ovat keränneet sievoisen summan omiin taskuihinsa kiristämällä ja lahjuksilla, McLaren kertoi.

Hälventääkseen epäilyksiä, IAAF julkisti nettisivuillaan kysymyksiä ja vastauksia aiheesta. Kovin paljon vastaukset eivät kuitenkaan tilannetta avaa, pikemminkin päinvastoin:

Ranskan syyttäjänviraston tutkinnan mukaan IAAF:n asiantuntijapaneeli löysi vuonna 2011 kahdeksan venäläisurheilijan biologisesta passista todisteet dopinginkäytöstä.

IAAF: Meidän tiedossamme ei ole tuollaisia numeroita ja vuosilukukaan ei täsmää.

Joka tapauksessa Venäjän yleisurheiluliitto ei reagoinut tapauksiin, eikä IAAF myöskään vienyt asiaa eteenpäin.

IAAF: Ei pidä paikkansa. Veimme kuuden venäläisurheilijan tapaukset kahdestikin urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin ja nyt WADA tutkii asiaa.

Syytösten mukaan asioita ei käsitelty kunnolla siksi, että Venäjän liitto keräsi rahaa näiltä urheilijoilta ja tarjosi ne lahjuksina Lamine Diackille ja Gabriel Dollélle.

IAAF: Meillä ei ole tietoa sellaisesta.

Diackia syytetään miljoonan dollarin lahjusten ottamisesta ja Dolléa 200 000 euron lahjuksista.

IAAF: Meillä ei ole tietoa sellaisesta.

Lahjusten ansiosta kahdeksan urheilijaa sai kilpailla Lontoon olympialaisissa 2012. Yksi heistä voitti kultaa ja toinen hopeaa.

IAAF: Vasta kisojen jälkeen kävi ilmi, että kolme venäläisurheilijaa oli kärynnyt.