Dundee FC:n suomalainen keskikenttäpelaaja Glen Kamara on herättänyt ansaittua huomiota otteillaan Skotlannin Valioliigassa.

Kamaran siirtymisestä isompiin ympyröihin huhuttiin kesällä, mutta ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että Tampereelta lähtöisin oleva Kamara jatkaa uraansa Dundeen keskikentän pohjalla.

– Glen on esiintynyt todella hyvin omassa roolissaan, entinen Valioliigahyökkääjä Jonatan Johansson kertoo.

– Hän syöttää hyvin ja on kehittynyt paljon viime vuonna varsinkin pallon suojaamisessa. Hän ei ehkä Skotlantiin tullessaan ollut kaikkein innokkain puolustussuunnan pelaaja, mutta tämäkin osa-alue on parantunut paljon viime kauden aikana.

Johansson uskoo, että Kamaralla on edessään mainio tulevaisuus brittikentillä.

– Ilmaiseksi täällä ei mitään saa, mutta mikäli Glenin kehitys jatkuu samanlaisena kuin parina viime vuonna, niin hän karistaa varmuudella Dundeen pölyt jaloistaan viimeistään ensi kesänä, ”Tintti” ennustaa.

Johanssonin mukaan Kamara saattaisi hyötyä pelaamalla vielä yhden täyden kauden Dundeen riveissä.

– Hänellä on vielä fysiikan kanssa petrattavaa, vaikka kehittyikin viime vuonna silläkin saralla.

Johanssonin mukaan seuraava looginen askel Kamaran uralla voisi olla Championship.

– Pidän henkilökohtaisesti Championshipia kovempana sarjana kuin Skotlannin Valioliigaa, joten uskoisin, että seuraava osoite voisi hyvinkin löytyä rajan eteläpuolelta. Luulisi, että hyvästä Championship-seurasta voisi löytyä vastuullinen pelipaikka. Valioliigapelit taitavat vielä seuraavat pari vuotta odottaa, mutta toivotaan kaikkea parasta Glenin uralle, kaikki edellytykset miehellä on pärjätä tulevaisuudessa, Jonatan Johansson päättää.

Skotlannin Valioliiga ja Englannin Championship näkyvät kaudella 2018-19 Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa. Kamaran otteita Huuhkajien paidassa syksyllä käynnistyvässä UEFA Nations Leaguessa seurataan myös maksuttomassa Viafree-palvelussa.