Huuhkajat jatkaa EM-karsintaotteluitaan tiistaina isännöidessään Kazakstania. Suomelle riittää vain voitto.

Suomella on kasvojenpesun paikka Slovenia-ottelun romahduksen jälkeen. Suomelle lähtöasetelmat ovat selvät, sillä ainoastaan voitto riittää pitämään EM-haaveet elossa.

– Analysoimme Slovenia-pelin ja pelaajat saivat siitä palautetta. Sen jälkeen katseet on käännetty kohti Kazakstan-ottelua. Olemme olleet vähän vastaavanlaisessa tilanteessa näissä ja edellisissä karsinnoissa. Joukkue on osoittanut hyvää henkistä kanttia ja olemme nousseet nopeasti niin sanotusta kanveesista, päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Huuhkajat oli Sloveniaa vastaan jyrän alla avausjakson, mutta toisella Suomen esitys petraantui. Toisaalta Slovenialla oli kahden maalin johto ja se pystyi keskittymään pitämään pakkansa tiiviinä ja antamaan aloitteet Suomelle. Näennäisestä hallinnasta huolimatta Suomi ei saanut luotua kuin yhden kunnollisen maalipaikan.

– Tulostaulu varmaan näyttää parannettavat asiat – meidän maalisarakkeessamme nolla ja vastustajalla kolme. Pelaajat nostivat tasoa toiselle jaksolle ja se näytti jo vähän siltä, miltä pitäisikin. Sääli, että emme saaneet palloa maaliin hyvistä paikoista. Perustekeminen täytyy saada laadukkaammaksi. Puhutaan ihan jalkapallon perusasioista, Kanerva totesi.

Huuhkajien kokoonpanoon on todennäköisesti luvassa muutoksia sitten lauantaisen Slovenia-pelin. Joel Pohjanpalo ja Daniel Håkans toivat lisävirtaa Sloveniaa vastaan ja voisi odottaa, että ainakin Pohjanpalo olisi avauskokoonpanossa tiistaina. MLS:ssä huippuvireessä ollut Robert Taylor jäi Sloveniaa vastaan täysin ilman peliaikaa, joten Taylor varmasti odottaa nälkäisenä mahdollisuutta näyttää kyntensä myös Huuhkajien paidassa.

Huuhkajien ja Kazakstanin ottelu alkaa kello 19.00.

Lähde: Palloliiton verkkosivut