Huuhkajien upeat otteet UEFA Nations Leaguessa saivat jatkoa 1-0 (0-0)-voitolla Irlannista. Suomen ainoan maalin teki Fredrik Jensen. Suomella on nyt neljästä ottelusta yhdeksän pistettä ja se taistelee tiukasti lohkovoitosta. Samalla varmistui se, ettei Suomi voi ainakaan pudota lohkosta.

Irlanti aloitti ottelun vahvasti ja se saikin luotua ensimmäisen kunnollisen paikan reilun kymmenen minuutin jälkeen, kun Jeff Hendrick pääsi laukomaan Suomen rangaistusalueen sisältä, mutta Jere Uronen peitti laukauksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Suomi rakensi ensimmäisen paikkansa. Hyvin rakennellun tilanteen jälkeen avauskokoonpanoon noussut Albin Granlund pelasi pallon Glen Kamaralle, mutta Kamaran laukaus meni päin Irlannin maalivahti Darren Randolphia.

Ensimmäisen puoliajan edetessä Suomi sai peliä yhä paremmin haltuunsa ja alkoi luoda tilanteita Irlannin maalille. Teemu Pukki oli pariinkin kertaan lähellä, kun ensin Pyry Soiri pelasi Pukille hyvän paikan, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni hieman takatolpan ohi. Vielä viimeisellä minuutilla Pukki eteni vahvasti ja päätti juoksunsa laukaukseen, mutta pallo meni jälleen tolppaa nuollen ohi maalin.

Toisella puoliajan alussa peli oli jälleen tasaista, mutta Suomi sai alkuun luotua parhaimmat paikat. Kamara pääsi maalinedushässäkän jälkeen laukomaan, mutta irlantilaispakki peitti yrityksen. Tunnin kohdalla Pukki petasi paikan vaihdosta tulleelle Ilmari Niskaselle, mutta jälleen Irlannin puolustaja ehti väliin. Muutama minuutti siitä, niin Irlanti sai siihen mennessä parhaan paikkansa. Pallo jäi pyörimään Suomen rangaistusalueen sisälle ja Enda Stevens pääsi nostamaan pallon kohti Suomen maalia, mutta kotijoukkueen onneksi se osui ristikkoon.

67. minuutilla nähtiin sitten lopulta Suomen maali. Pukki katkaisi Irlannin maalivahti Randolphin lyhyen avauksen, eteni vahvasti rangaistusalueen sisälle ja syötti takatolpalla odottaneelle Jensenille. Jensenin ensimmäinen kosketus palloon oli hieman huono, mutta se kimposi Jensenille takaisin Dara O’Shean päästä ja Jensen tälläsi pallon varmasti verkkoon.

Lopussa Irlanti haki tasoitusta Huuhkajien puolustaessa johtoaan uhrautuvaisesti. Irlannin paras paikka tuli lisäajalla, kun Ronan Curtis pääsi puskemaan, mutta Lukas Hradecky venytti pallon upeasti alakulmasta.

Näin Huuhkajat pääsi juhlimaan kolmatta voittoaan UEFA Nations Leaguessa ja siirtyi lohkon kärkeen ennen keskiviikkoillan Bulgarian ja Walesin välistä ottelua. Suomi on kaksi pistettä Walesia edellä ennen kello 21.45 alkavaa ottelua.

Suomen UEFA Nations Leaguen ottelut jatkuvat marraskuussa. Huuhkajat kohtaa Bulgarian vieraskentällä 15.11. ja Walesin 18.11.

17 Nikolai Alho

Nations Leaguen ottelut näet V Sportin urheilukanavalta, Viaplaystä sekä Viafree -palvelusta.

Lähde: Palloliitto