Huuhkajien syksyn läpimurtopelaaja avoimena: ”Ajattelen turnausta viikoittain”

© Kuva: Juha Tamminen

Yksi Huuhkajien syksyn positiivisista yllättäjistä, QPR:n riveissä pelaava Nicholas Hämäläinen, on asettanut itselleen selvän tavoitteen: hän haluaa olla mukana kesän EM-lopputurnauksessa. Hämäläinen kävi itselleen tärkeää syksyä läpi laajassa YLEn haastattelussa.

– Päätavoitteeni on päästä mukaan Suomen EM-kisajoukkueeseen ja saada turnauksessa minuutteja. Siihen päästäkseni minun on pelattava QPR:ssä joka viikko. Olen pelannut paljon, joten toivottavasti pysyn terveenä ja pystyn jatkamaan sitä, Hämäläinen kertoi YLE:lle.

– Ajattelin turnausta viikoittain. Ennen jokaista peliä ajattelen kokonaisuutta. Jos pystyn suoriutumaan hyvin seuraavassa ja sitä seuraavassa pelissä ,olen lähempänä tavoitettani. Se on yksi tärkeimmistä motivaation lähteistäni.

Niko Hämäläinen debytoi Huuhkajissa talvileirillä Qatarissa 2019. Markku Kanerva on kertonut, että hän olisi saanut näyttöpaikan kevään 2020 valmistaviin otteluissa, mutta pelit jouduttiin tunnetuista syistä peruuttamaan. Syyskuussa valinta sitten tapahtui ja Hämäläinen oli vahva ottelussa Irlantia vastaan. Peliaikaa ei kuitenkaan tullut seurajoukkueessa ja lokakuun Huuhkaja-pelit jäivät väliin.

Noihin aikoihin hän teki jatkosopimuksen QPR:n kanssa ja kaikki muuttui: uuden sopimuksen jälkeen Hämäläinen on ollut käytännössä koko ajan avauskokoonpanossa ja myös marraskuun Huuhkaja-peleissä mies oli mukana. Hän oli avauskokoonpanossa esimerkiksi ikimuistoisessa Ranska -ottelussa.

– Se oli hullu ilta. Emme tienneet, millä kokoonpanolla Ranska pelaa ennen kuin saavumme stadionille. Kun näin, että pelaan Moussa Sissokoa vastaan, ajattelin, että tämä on minulle hyvä testi, Hämäläinen arvioi YLEn haastattelussa.

– He yllättyivät siitä, kuinka hyviä me olimme ja pystyimme pelaamaan hyvää jalkapalloa.

Lauantaina Niko Hämäläinen ei pysty antamaan lisänäyttöjä Markku Kanervalle Champioshipin ottelussa Lutonia vastaan, sillä ottelu on siirretty koronatapausten vuoksi. V sportin ja Elisa viihde Viaplayn kanavilta seurataan kuitenkin muita sarjan otteluita.

Lähde: www.yle.fi


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.