Huuhkajien sensaatiohyökkääjä ei kuvia kumartele Week of Football -podcastissa: ”Se on sun pelikenttä ja menet näyttämään, millainen pelaaja olet!”

© Kuva: Juha Tamminen

Marcus Forss teki loistavan debyytin Huuhkajissa Ranskaa vastaan. Maali ja ennakkoluulotoon pelaaminen kertoivat siitä, että nuori hyökkääjä ei ole jännittänyt Huuhkajissa oloaan.

Forss kertoo asiasta Suplan Week of Football -podcastissa.

Tiesin, että kuulun tänne, kun kutsuttiin tänne. Pitää olla oma itsensä ja näyttää, millainen pelaaja on. Kun menin peliin, halusin vain näyttää kaikille, millainen pelaaja olen. Kun Bulgaria-peli tuli, oli hyvä peli alla ja hyvä itseluottamus ja siitä oli hyvä jatkaa. En ole ollut suuri jännittäjä ikinä. Kun luottaa itseensä ja miettii, että kuulee kentälle, niin hyvä siitä tulee, hän sanoo.

Forss kertoi monissa haastatteluissa ennen ottelua, että vaikka vastassa on hallitseva maailmanmestari, ei pelissä saa pelätä.

– Se on yksi asia, jota mietin. On turha mennä pelkäämään kentälle. Se vain haittaa pelaamista. Se on sun pelikenttä ja menet näyttämään, millainen pelaaja olet! Joukkue menee näyttämään, millainen joukkue on! Turha mennä pelkäämään. Vastustajaa pitää kunnioittaa, mutta miksi lähteä pelkäämään, hän linjaa.

Oppi tähän tulee brittein saarilta, jossa Forss on pelannut jo pitkään.

– Sieltä oppii tosi paljon tämmöisiä asioita. Pienestä asti on opetettu, että näytä kaikille, kuinka hyvä olet ja kuinka hyvin pelaatte joukkueena. Se tuo pisteet pelin jälkeen. Yksilöt tekevät joukkueen ja joukkuepeli on tärkein asia.

Suomi kohtaa Nations Leaguen b-liigan lohko 4:n voiton ratkaisevassa ottelussa Walesin keskiviikkona. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viaplayssa ja V Sport Jalkapallo -kanavalla.

Forssin koko haastattelu löytyy Suplasta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.