Ilmari Niskanen ja Carljohan Eriksson lähtevät kauteen uudessa opissa, kun Jack Ross nimitettiin kesällä Dundee Unitedinin uudeksi manageriksi. Niskanen on saanut uudesta käskijästä hyvän ensivaikutelman.

Dundee United sijoittui viime kaudella Skotlannin liigassa hienosti neljänneksi. Managerina toiminut Tam Courts jätti kuitenkin paikkansa kauden jälkeen ja hänen tilalleen pestattiin muun muassa Hibernianissa ja Sunderlandissa valmentanut Ross.

– Hän vaikuttaa pätevältä ja mukavalta. Vielä ei ole tullut mitään radikaaleja muutoksia, kun pelaajat ovat sujuneet suht samana ja viime kausi meni aika mallikkaasti, niin ei ole tarpeen isoja muutoksia tehdä. Kyllähän jokainen päävalmentaja tuo kuitenkin mukanaan omat juttunsa ja ne ovat vaikuttaneet hyviltä asioilta, Niskanen kehuu uutta manageria Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Toisen kautensa Dundee Unitedissa aloittava Niskanen oli viime kaudella joukkueensa avainpelaajia eikä hän usko asemansa horjuvan uuden managerinkaan alaisuudessa.

– Minulla oli jo viime kaudella vahva asema joukkueessa ja uskon sen jatkuvan vahvana tälläkin kaudella. Emme ole vielä lyöneet lukkoon pelaammeko kolmen vai neljän linjalla. Olen wingback, jos pelaamme kolmen linjalla ja sitten laiturina, jos neljällä.

Skotlannin liiga pyörähtää käyntiin kuun lopulla ja Dundee United lähtee Niskasen mukaan jälleen tavoittelemaan menestystä.

– Celtic ja Rangers ovat todennäköisesti taas niitä kovimpia ja muiden mestaruuspuheet ovat utopistisia, mutta kyllä havittelemme sinne neljän joukkoon ja sitä kautta Eurooppaan. Dundee United on iso seura, vaikka tässä on ollut myös hankalia vuosia, mutta nyt se on tekemässä taas uutta nousua ja haluamme jatkaa kärjen tuntumassa. Helppoa se ei tule olemaan, sillä sarjassa on muitakin isoja seuroja, jotka taistelevat kärkisijoista.

Lähde: Palloliiton verkkosivut