Ilmari Niskanen on ollut tällä kaudella yksi eniten minuutteja brittikentillä saaneista suomalaisista. Mies pelaa isossa roolissa Skotlannin Valioliigassa Dundee Unitedissa.

Hän uskoo, että iso vastuu edesauttaa tulevissa maajoukkuevalinnoissa.

– Varmasti asetelmat ovat parantuneet, mutta pitää vielä parantaa henkilökohtaisia esityksiä ja mielellään tehdä maaleja ja syöttöjä moninkertaisesti enemmän. Uskon, että osakkeet ovat nousseet maajoukkuetta ajatellen. On aina upeaa päästä maajoukkueen mukaan ja laittaa maajoukkuepaita päälle. Ne ovat niitä hetkiä, joita varten tekee töitä, hän kertoo Suplan Week of Football -podcastissa.

Niskanen on tehnyt Skotlannin Valioliigassa yhden maalin ja antanut kolme maalisyöttöä. Yksi maalisyötöistä tuli jättiseura Celticiä vastaan. Celtic-vierasottelu oli Niskasen kolmas Dundee Unitedissa.

– Celtic Park on fantastisen upea stadion! Silloin Celtic vetosi koronarajoituksiin, eikä päästänyt yhtään vierasfania paikalle. Siellä oli pelkkiä Celtic-faneja ihen täysi stadion. Meininki oli uskomaton. He menivät vartin kohdalla johtoon, ja pari minuuttia minä sain pallon vasempaan laitaan ja keskitin. Meidän keskikenttäpelaaja Ian Harkes puski pallon maaliin ja tuli ihan täysi hiljaisuus! Yleensä kun molempien kannattajia on paikalla, niin vähintään toisen joukkueen fanit saavat hurrata. Meidän faneja ei ollut paikalla, niin tuli ihan täysin hiljaisuus. Minä en edes heti käsittänyt, että pallo meni maaliin, kun oli sellainen hiljaisuus, hän muistelee.

Niskanen on pelannut seitsemän A-maaottelua, ja niistä suurin osa on pelattu tyhjille tai vajaille katsomoille. Viime MM-karsinnoissa kuitenkin Ukrainaa vastaan pelatussa kotiottelussa oli noin 30 000 katsojaa, ja siinä Niskanen pelasi viimeiset reilut kymmenen minuuttia.

– Fiilis siellä oli ihan uskomattoman siisti! Alusta lähtien se yleisön tuki oli valtaisa, ja energia, jonka me pelaajat saimme, on jotain uskomattoman siistiä. Vaikka tulos oli iso pettymys ja harmitus pelin jälkeen tosi kova, niin se miten fantastisesti kannattajat kiittivät joukkuetta, että on fantastista pelata Suomen kansan edessä, hän hehkuttaa.

Suomi pelaa kesällä UEFA Nations Leagueta, ja Niskanen toivoo, että katsojat pääsisivät otteluihin.

– Jalkapallo tyhjille katsomoille on täysin eri laji kuin esimerkiksi silloin kuin Olympiastadionilla on 30 000 henkeä. Toivon koko sydämestäni, että kesäkuussa saa olla täydet katsomot. Toivottavasti rajoitukset menevät siihen suuntaan, hän sanoo.

Koko Niskasen haastattelu on kuunneltavissa Suplassa.