Jordan Pickford oli yksi Englannin jalkapallomaajoukkueen isoista onnistujista viime kesän MM-kisoissa, kun joukkue ylsi neljänneksi Venäjän kisoissa.

Tällä kaudella Pickford ei ole kuitenkaan loistanut samaan tapaan Valioliigassa Evertonin maalilla. Se on saanut brittilehdistön kirjoittamaan kritisoivasti Pickfordista ja spekuloimaan, muuttaisiko päävalmentaja Gareth Southgate joukkueensa molaritilannetta alkavia EM-karsintoja ajatellen.

Englanti avaa EM-karsinnat perjantaina kotiottelulla Tshekkiä vastaan. Huuhkajien eli Suomen A-maajoukkueen maalivahti Anssi Jaakkola uskoo, että Pickford jatkaa maalilla kehnommista esityksistä huolimatta.

– Veikkaan, että Pickford on Southgaten papereissa se selkeä ykkönen. Hän pelaa ehkä kovimmassa joukkueessa noista kolmesta maalivahdista (Pickford, Jack Butland ja Tom Heaton) ja pelasi MM-kisat ykkösenä. Veikkaan että hän on se, kenestä toivotaan maajoukkueelle pitkäaikaista ykkösmaalivahtia, Jaakkola sanoi Suplan Week of Football -podcastissa.

– Mutta hänelläkään ei ehkä ole ollut ihan paras kausi seurajoukkueessa, niin kuin ei Evertonillakaan. Lehdistö on vähän vaatinut, että pitäisi vaihtaa maalivahtia ja aika paljon luovat painetta maalivahtien hartioille.

Tällä hetkellä Readingissa Englannin toisella sarjatasolla Championshipissä pelaava Jaakkola ei näe, että Stoken maalilla pelaava Butland tai Burnleyn ykkösvahdiksi loukkaantumisensa jälkeen palannut Heaton voisivat nousta nokkimisjärjestyksessä Pickfordin edelle.

Samassa podcastissa vieraillut Viasatin jalkapalloselostaja Ville Kuusinen pitää puolestaan maalivahtikysymystä erittäin mielenkiintoisena Englannin kannalta.

– Pickford on pelannut ihan karmean kauden Evertonissa, Kuusinen tyrmäsi.

Futisäänen mielestä Englanti ei ole joukkueena ihan yhtä hyvä kuin sijoitus MM-kisoissa antoi ymmärtää.

– Mielestäni tähdet olivat kohdallaan MM-kisoissa. Hieno neljäs sija, mutta Englanti ei ole nyt minun mielestäni maailman neljän parhaan joukossa, ei ikipäivänä tuolla nipulla. Siinä on paljon hyvää, mutta ongelmakohtia.

Englanti-Tshekki näkyy perjantaina 22.3. klo 21.35 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.