Huuhkajien luonnonlapsi kertoo ruokavaliostaan – ei ole muokannut tottumuksiaan vuosiin: ”Saa sopivasti nauttia”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Petteri Forsell on Huuhkajien väriläiskä. KPV:n kasvatilta löytyy huumoria, eikä hän pahoita mieltään ihan helpolla.

Forsell on joutunut jo nuorena kuulemaan palautetta ruumiinrakenteestaan. Mukaan on mahtunut myös paljon negatiivista. Välillä hänelle on sanottu suoraan, että on ylipainoinen jalkapalloilijaksi.

Forsell on kuitenkin lyönyt monelle luun kurkkuun olemalla usein seurajoukkueidensa kuntotestien kärkiosastoa. Tällä hetkellä A-maajoukkueen mukana Italiassa oleva, Puolassa seurajoukkuetasolla Miedz Legnicassa pelaava Forsell on fyysisesti huippukunnossa – myös silminnähden.

Useasti hän suhtautuu ilkeyksiin huumorilla. Siitä kertoo Forsellin käyttäjätili Instagramissa. Käyttäjätunnuksen nimi on ”pullukka10”.

Kovapotkuinen hyökkäyspään monitoimimies sanoo, ettei nykyinen fysiikka ole muuttuneen ruokavalion tulosta, vaikka joku voisi niin ajatella.

– Ei sitä ole enää tarvinnut muokata enää moneen vuoteen. Se on semmoinen, että saa sopivasti nauttia ja sopivasti urheilullinen. Ei ole liikaa kumpaankaan suuntaan. Se on toiminut hyvin, Forsell sanoi Huuhkajien Facebook-livessä.

Huuhkajat avaa lauantaina Udinessa EM-karsintataipaleensa isäntäjoukkue Italiaa vastaan. Vaikka vastassa on jalkapallon mahtimaa ja monia nimimiehiä, Forsell suhtautuu sinipaitoihin samalla tapaa kuin kaikkiin vastustajiinsa.

– Varmaan ennen peliä katsoo, minkälaisia nimiä siellä on. Mutta kun olet kentällä, niin ne ovat vastustaja siinä missä muutkin. Ja sinun pitää koittaa voittaa vastustajasi, jos haluat pärjätä, Forsell muistutti.

Huuhkajat kohtaa Italian Udinessa lauantaina klo 21.45 Suomen aikaa. EM-karsinnat näkyvät Viasatilla ja Viaplayssa, joka näyttää kaikki karsintaottelut. Huuhkajien kaikki karsintaottelut näkyvät myös Viafreellä.