Huuhkajien Nations Leaguen tiukka kesäkuun neljän ottelun rypistys päättyi 2-3-tappioon Bosnia ja Hertsegovinan vieraana.

Ottelun ensimmäinen puoliaika tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Bosnia sai jo heti kolmen minuutin pelin jälkeen rangaistuspotkun, kun Sauli Väisänen repi Bosnian Ediz Dzekon kulmapotkutilanteessa nurin. Tuomitun rankkarin toimitti verkkoon Miralem Pjanic.

Kun Suomi näytti olevan pahimmassa sillassa, niin se nousikin nopeassa tahdissa johtoon. Ensin kymmenennellä minuutilla Lucas Lingman löysi Benjamin Källmanin juoksupallolla ja Inter-hyökkääjä syötti maalin eteen Teemu Pukille, joka viimeisteli Suomen tasoituksen bosnialaispuolustajan kautta.

Kahdeksan minuuttia edellisestä ja Lingman pisti pitkän pallon ja Pukki sekä Källman olivat 2 vastaan 2 -tilanteessa. Pukki nosti pienen namun Källmanille, joka otti pallon taidokkaasti haltuun ja siirsi Suomen johtoon taitavalla laukauksella.

Bosnia tuli kuitenkin tasoihin ennen puolituntisen täyttymistä. Suomen paitsioansa petti ja Pjanic vapautti Dzekon eikä hän erehtynyt. Avustava nosti aluksi lippunsa ja suomalaiskannattajat saivat huokaista helpotuksesta, mutta turhaan. VAR-tarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Toisen puoliajan alussa Pukilla oli loistava paikka viedä Suomi johtoon, mutta hänen yrityksensä nuoli takatolpan väärää puolta. Vain hetki siitä ja Dzekon vei Bosnian johtoon. Hän pääsi Suomen puolustusmuodostelman sisältä laukomaan ja kuti meni Miro Tenhon jalasta tolpan viereen.

Suomella oli vielä paikkoja tasoittaa ottelu, mutta ei onnistunut siinä. Paras paikka tuli Ilmari Niskaselle, joka pääsi täysin nokikkain Bosnian vahdin kanssa, mutta laukoi ohi maalin.

Tappio tiesi sitä, että Bosnia kasvatti eron Suomeen jo neljään pisteeseen, kun kaksi ottelua on vielä pelaamatta. Väliin kiilaa vielä Montenegro, jolla on koossa seitsemän pistettä. Montenegro voitti tiistaina Romanian vieraskentällä 3-0. Romania on viimeisenä kolmen pisteen saldolla.

Suomi päättää karsinnat syyskuussa kohtaamalla Montenegron vieraissa ja Romanian kotona.