Viime kaudella Tanskan Superliigassa pronssia voittanut ”suomalaisjoukkue” Esbjerg on kuluvalla kaudella ollut vaikeuksissa. Joukkue palaa koronatauolta sunnuntaina ja loppukauden ainoa tavoite on välttää putoaminen sarjaporrasta alemmas.

Alkukausi Esbjergiltä sujui kaikilla rintamilla niin kehnosti, että valmentaja John Lammers sai potkut vain kymmenen ottelun jälkeen.

– Aloitettiin kausi todella hyvin ja taisteltiin voitosta joka ikisessä ottelussa. Ainoa ero viime kauteen oli, että emme pystyneet ratkaisemaan pelejä hyvistä paikoista huolimatta. Sitten tuli muutama tappio putkeen ja valmentaja sai lähteä paniikinomaisen ratkaisun jälkeen, keskikenttämies Joni Kauko kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Lammersin tilalle tuli lopulta kesään 2022 saakka ulottuvalla sopimuksella kokenut entinen pelimies, 58-vuotias Lars Olsen.

– Uuden valmentajan peliajatus on tosi erilainen kuin edellisellä. Lammersin peli perustui pallonhallintaan ja dynaamiseen peliin. Olsen taas on enemmän vanhan koulukunnan mies. Peli perustuu tiiviiseen puolustamiseen ja harjoituksissa juostaan paljon.

Valtaosalla joukkueista on pelaamatta kaksi runkosarjaottelua. Sen jälkeen liiga jakautuu ylä- ja alaloppusarjaan. Kaukon ohella Pyry Soirin ja Markus Halstin edustama Esbjerg on sarjataulukossa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä. Kauko ei katso vielä tätä kautta pitemmälle.

– Totta kai kaikki panokset lyödään nyt loppukauteen. Yritetään säilyä alaloppusarjan kautta suoraan tai karsinnan avulla. Se on ainoa tavoite mihin nyt tähdätään ja sitten katsotaan tilanne sen jälkeen.