Sloveniaa vastaan pelattavaan EM-karsintojen kotiavaukseen on aikaa 50 päivää. Jo yli puolet EM-karsintojen kotiotteluiden lipuista on myyty.

Vuoden 2023 aikana Huuhkajat pelaa Helsingin Olympiastadionilla viisi jännittävää EM-karsintojen kotiottelua, joista jokainen alkaa klo 19.00. Kesäkuussa Suomen vieraaksi saapuvat Slovenia (PE 16.6.) ja San Marino (MA 19.6.), syyskuussa Tanska (SU 10.9.) ja lokakuussa Kazakstan (TI 17.10.). EM-karsinnat huipentuvat 17. marraskuuta tunnelmalliseen perjantai-illan otteluun Pohjois-Irlantia vastaan. EM-karsintalohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät suoraan EM-lopputurnaukseen.

Lippuja EM-karsintojen kotiotteluihin on myyty tähän mennessä yhteensä jo noin 83 000 kappaletta. Karsintojen kotiavaus Sloveniaa vastaan täyttyy vauhdilla – otteluun on myyty yli 27 000 lippua. Myös kesäkuun toiseen kotiotteluun San Marinoa vastaan ja syyskuun Tanska-otteluun on myyty jo 18 000 lippua.

– Huuhkajien seuraamisessa on ollut jo pitkän aikaa havaittavissa selkeää kulttuurinmuutosta, joka näkyy ilahduttavasti myös otteluiden lipunmyyntiluvuista. Ihmiset haluavat tulla entistä enemmän katsomaan ja kannustamaan Huuhkajia vastustajasta riippumatta, sekä nauttimaan Olympiastadionin ainutlaatuisesta tunnelmasta. Huuhkajat kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan aiemmin ja meidän selkeä tavoitteemme on myydä Olympiastadion viisi kertaa loppuun näissä EM-karsinnoissa, Palloliiton markkinointipäällikkö Mikko Laitinen kertoo Palloliiton tiedotteessa.

Edellisen kerran Huuhkajat on esiintynyt loppuunmyydyn Olympiastadionin edessä vuoden 2021 marraskuussa pelatussa MM-karsintaottelussa Ranskaa vastaan. Tuolloin ottelun yleisömääräksi merkittiin 31 890 katsojaa. Uudistetun Olympiastadionin kapasiteetti on jalkapallo-otteluissa noin 32 500 katsojaa.

2010-luvulta lähtien 30 000 katsojan rajapyykki on rikottu Huuhkajien ottelussa Olympiastadionilla kolmesti (Ranska 2012, Espanja 2013 ja Ranska 2021).

Edellisissä EM-karsinnoissa Huuhkajien kaikki viisi kotiottelua olivat loppuunmyytyjä, mutta tuolloin ottelut pelattiin Olympiastadionin remontin vuoksi Tampereen Ratinan Stadionilla, Turun Veritas Stadionilla, sekä Helsingin Bolt Arenalla.

– Tiedostamme, että Stadikan myyminen loppuun jokaiseen ottelutapahtumaan ei ole helppoa, mutta sen eteen teemme päivittäin töitä. Otteluihin liittyvässä markkinointiviestinnässä ja ottelutapahtumissa tulemme näkemään uudenlaisia toteutuksia. Esimerkiksi kesäkuussa pelattavaa San Marino -ottelua olemme lähestyneet erityisesti lasten ja nuorten, sekä perheiden näkökulmasta. Tähänkin otteluun on myyty jo lähes 20 000 lippua, markkinointipäällikkö Laitinen iloitsee.

Lähde: SPL:n tiedote