Huuhkajat aloittaa poikkeuksellisen ja kiireisen vuotensa: “Pitää aina laittaa toinen juttu sivulle”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajilla alkaa tällä viikolla ainutlaatuinen maajoukkuevuosi. Kesällä edessä on historialliset EM-kilpailut, mutta ennen sitä käynnistyy MM-karsinnat ensi vuoden kisoihin.

Joukkueen kapteeni Tim Sparv on mielissään maaotteluiden jatkumisesta. Vaikka kesällä edessä häämöttää iso unelma, on keskittyminen ensin täysillä MM-karsinnoissa.

– On tärkeää, että fokus on nyt täällä eikä EM-kisoissa. Olisi tärkeää saada hyvä alku, koska Bosnia-Hertsegovina ja Ukraina ovat niitä joukkueita, jotka ovat meidän päävastustajia, Sparv sanoi maanantaina mediatilaisuudessa.

Huuhkajien avainpelaajiin lukeutuva Robin Lod on samoilla linjoilla, vaikkakin MM-karsintojen aloittaminen ennen kesän kisoja tuntuu hieman erikoiselta.

– Eihän se ihan optimaalista ole. Pitää laittaa aina toinen juttu sivulle siksi aikaa ja keskittyä olennaiseen. Eli nyt pelataan MM-karsintoja, ja kaikki keskittyminen on näissä peleissä, Lod sanoi.

Rupeama alkaa keskiviikkona Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Vastustaja on tuttu, sillä edeltävissä EM-karsinnoissa Suomi päihitti Bosnian kotikentällä 2-0. Vieraissa tuli kuokkaan tylysti maalein 1-4.

– Ainakin kotipelistä on hyviä muistoja heitä vastaan. Toivottavasti jatketaan nyt samalla tavalla, sillä varmasti tulee kova matsi keskiviikkona, Lod kiteytti.

Valmistautumisaika on poikkeuksellisen lyhyt. Kansalliset sarjat pyörivät viime sunnuntaihin asti, ja keskiviikkona pelataan jo pisteistä MM-karsinnoissa. Tim Sparv näkee tämän kuitenkin Suomen etuna.

– Se on ehkä vielä haastavampaa Bosnialle. Heidän uusi valmentaja haluaisi varmasti enemmän aikaa hioa omaa pelitapaansa. Totta kai se on meillekin haastavaa, sillä osa pelaajista pelasi vielä sunnuntaina. Palautumisaika on aika lyhyt.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.