Seurajoukkueessaan Mjällbyssä seitsemän peräkkäistä nollapeliä pelannut Carljohan Eriksson on noussut mukaan myös Huuhkajiin. Eriksson kuitenkin tiedostaa maajoukkueen sisäisen nokkimisjärjestyksen ja on valmis odottamaan vuoroaan.

Eriksson debytoi Huuhkajissa vakuuttavalla tavalla pitäen maalinsa puhtaana Walesia vastaan. Yhteensä Erikssonin nollaputki on siis hurjat kahdeksan ottelua pitkä. Eriksson pitää jalkansa kuitenkin tiukasti maanpinnalla.

– Tämä ympäristö on paras paikka pudottaa itsensä maan pinnalle, jos on yhtään noussut kusi hattuun tämän nollapeliputken jälkeen. Ei siihen tarvitse kuin yhdet treenit, kun huomaa, etteihän tässä oikein osaa vielä mitään, Eriksson heitti Huuhkajien keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessa.

Eriksson on Suomen kovan maalivahtiosaston tuorein tulokas. Aiemmin maalivahtiosaston lippua ovat kunniakkaasti kantaneet Lukas Hradecky, Jesse Joronen, Anssi Jaakkola ja Niki Mäenpää. Eriksson imee oppia kokeneemmilta oppia ja tietää paikkansa nokkimisjärjestyksessä.

– He ovat äärimmäisen kovia ammattilaisia ja maalivahteja. Minulla on vielä paljon opittavaa kaikilta heiltä ja paljon myös kirittävää. Olosuhteiden niin salliessa, haluan tavoitella peliaikaa myös maajoukkueessa, mutta minulla on täysi kunnioitus marssijärjestystä kohtaan. Tarkoituksenani ei ole tulla tänne ja huitoa itseäni avaukseen millään isolla lipulla. Mennään sillä, että se peliaika ansaitaan. Lukas Hradecky ja Jesse Joronen ovat olleet pitkään mukana ja tehneet upean työn, niin minä tässä hieman peesaan heitä ja kannan oman korteni kekoon, Eriksson totesi.

Huuhkajat kohtaa lauantaina Olympiastadionilla Ukrainan.

Huuhkajien MM-karsintoja voi seurata Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan, Nelosen ja Ruutu+ tilausta edellyttävän Ruutu -palvelun kautta.