HJK nappasi torstaina maukkaan voiton, kun se kaatoi kotikentällään Rapid Wienin maalein 2-1 Eurooppa-liigan playoff-kierroksen avausosassa.

Ensimäisellä jaksolla Rapid Wien oli pelissä niskan päällä, mutta pikku hiljaa HJK pääse peliin paremmin mukaan. Jakson parhaan paikan sai Robin Lod, mutta läpiajo ei tuottanut tulosta.

Toisella jaksolla vierasjoukkue siirtyi 1-0-johtoon, kun Louis Schaub onnistui laukomaan pallon maaliin.

Hetkeä myöhemmin kuitenkin Lod laukoi tasoituksen upeasti yläkulmaan 25 metristä. HJK:n voittomaalin iski Mika Väyrynen 74. minuutin kohdalla.

– Tämä antaa meille uskoa vieraspeliin, kun saimme voiton näinkin huonolla pelillä. Jos pelaamme omalla 100-prosenttisella tasollamme, on jatkopaikka holleilla, Lod sanoi Ylen verkkosivuilla.

Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan ensi torstaina Wienissä. Otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liiga lohkovaiheeseen.

HJK:n kokoonpano:
Doblas, Sorsa (75. Baah), Moren, Heikkinen, Lampi, Perovuo, Lod, Alho (71. Zeneli), Väyrynen (90+. Heikkilä), Savage, Kandji.