HIFK-legenda: ”Tuli julkkisfiilis”

HIFK:n ehdottomiin legendapelaajiin kuuluva Heikki ”Hexi” Riihiranta vieraili Suplan Liiga-podcastin erikoisjaksossa. Erikoisjakso aloitti sarjan, jonka teemana on Kanada-malja. Himoittu pokaali täyttää tällä viikolla 70 vuotta ja viisi kertaa kyseistä maljaa nostellut Riihiranta sai kunnian aloittaa sarjan.

Riihiranta muisteli niitä aikoja, kun jääkiekko tuli kunnolla Helsinkiin ja kun HIFK löi itsensä läpi asemaan, jossa joukkue on pääkaupungissa vieläkin.

– Tuli sellainen julkkisfiilis, vaikka olin nuori poika silloin. Helsingin näkyvät herrat ja naiset tuppautuivat jäähallille. Se oli ikään kuin esiintymispaikka. Ihmiset halusivat tulla sinne. Siihen aikaanhan voitimme lähes jatkuvasti. Usein kävi myös niin, että tulimme takaa ja voitimme. Nehän sytyttävät ihmisiä hirveästi. Siitä ihmiset nauttivat, ja IFK:n fyysisestä pelityylistä myös, Riihiranta muisteli Liiga-podcastissa.

Yhden asian Riihiranta halusi nostaa esiin: hän kertoi, ettei ole koskaan pitänyt Kanada-maljan lempinimestä ”poika” ja samalla hän kertoi, etteivät muutkaan aikalaiset ole tuosta nimikkeestä innostuneita.

– Meidän mielestämme sen nimi ei ole Poika. Se on Kanada-malja. Me vanhemmat pelaajat, jotka olemme sen voittaneet, emme tykkää siitä nimestä. Se ei ole mikään Poika, vaan kova saavutus. Sitä, minkä eteen tehdään vuosikausia töitä, ei voi sanoa Pojaksi, Heikki Riihiranta kertoi podcastissa.

Lähde: Supla Liiga-podcast


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.