Veikkausliigassa pelaava Helsingin IFK on tehnyt maalivahtinsa Carljohan Erikssonin kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen, seura tiedottaa.

Suomen juniorimaajoukkueita edustanut 21-vuotias Eriksson aloittaa nyt kolmannen kautensa HIFK:ssa. Eriksson siirtyi tähtirintoihin kaudella 2014 HJK:sta, jossa hän debytoi Veikkausliigassa. Kunnianhimoinen ja tavoitteellinen maalivahti pelasi HIFK:n maalilla viime kaudella 20 ottelua, yhteensä Eriksson on pelannut Veikkausliigassa 46 ottelua.

– Fiilikset jatkosopimuksesta ovat loistavat! On hienoa jatkaa työntekoa hyvien ja tuttujen jätkien kanssa, Eriksson iloitsee HIFK:n sivuilla.

Eriksson kävi Ruotsin pääsarjassa pelaavan Jönköpings Södra IF:n harjoituksissa testijaksolla joulukuussa, mutta sopimusta ei lopulta syntynyt. Hyväraaminen ja kehityskelpoinen maalivahti kiinnosti myös muita Veikkausliigan seuroja.

– Neuvotteluissa tosiaan meni aika pitkään ja siinä oli pientä keskustelua muuallekin. Lopulta kun ulkomailta ei kuulunut mitään huippujuttuja niin oli helppo päätös jäädä IFK:hon. Muista kotimaisista seuroista ei varteenotettavia keskusteluja ehtinyt kunnolla syntymään, Eriksson paljastaa.

Erikssonin sopimuksen myötä HIFK:lla on ensi kaudeksi sopimukset kolmen maalivahdin kanssa. Eriksson tulee ensisijaisesti taistelemaan ykkösvahdin paikasta yhdessä kokeneen Tomi Maanojan kanssa. Kun ringistä löytyy vielä juniorimaajoukkueissa pelannut 18-vuotias Jere Piirainen, niin on sanomattakin selvää, että HIFK:lla on kovatasoinen maalivahtikalusto Veikkausliigaan.

– Tulevalle kaudelle tavoitteena on tehdä viimein lopullinen läpimurto Suomessa, mikä onnistuu auttamalla joukkuetta mahdollisimman paljon. Viime kausi oli äärimmäisen tuskallinen, turhauttava ja epäonnistunut, monessakin mielessä. Oli henkisen kasvun paikka, kun kritiikkiä tuli suunnasta jos toisestakin, Eriksson sanoo.

– Nyt koko joukkueella on mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä ja uskon, että pystymme parantamaan paljon. Viime kauden lopussa onnistuimme voittamaan isoja pelejä. Nyt pitää onnistua suoriutumaan jokaisessa pelissä huipputasolla.

HIFK:lla on kasassa 15 pelaajasopimusta, joista kolme on maalivahteja.