Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt 18 Euroopan ammattilaiskentillä ja Suomessa pelaavalle pelaajalle kutsun Susijengin marras-joulukuun MM-karsintaleiritykseen. Susijengi aloittaa maanantaina valmistautumisensa 30.11. ja 3.12. pelattaviin MM-karsintaotteluihin Venäjää ja Bosniaa vastaan.

Edellisen kerran Susijengi kerääntyi yhteen MM-karsintojen merkeissä syyskuussa, jolloin joukkue päihitti täydellä Espoo Metro Areenalla Bosnia-Hertsegovinan jännittävien loppuhetkien jälkeen pistein 85-81 ja hävisi Ranskan vieraana Montpellierissa 67-83.

Viimeksi kuluneen kahden kuukauden aikana Susijengin pelaajat ovat aloittaneet kautensa seurajoukkueidensa leivissä. Suomalaiset ovat pelanneet kautta linjan erinomaisen alkukauden omissa seurajoukkueissaan ja valmennusjohdon tavoite on saada pelaajat viritettyä maajoukkueympäristön vaatimuksiin lyhyessä valmistautumisajassa.

– Näin pitkällä aikavälillä ja lyhyellä valmistautumisajalla pelattaessa päivän kunnolla on valtava merkitys. Pyrkimyksemme on saada pelaajista yhden viikon aikaikkunassa maksimitehot irti. Toki samassa tilanteessa ovat saman karsintaikkunan vastustajammekin, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann arvioi.

Saksan Bundesliigasta Susijengin vahvuuteen ovat kutsun saaneet Euroliigaa Bayern Münchenissa pelaava Petteri Koponen sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja elämänsä parasta ammattilaissyksyä pelaava Erik Murphy.

Espanjan kentillä pelaavista susista kutsu on kolahtanut Malagan Sasu Salinin, Gran Canarian kehitysjoukkuetta edustavan Alexander Madsenin ja Oviedon Matti Nuutisen postilaatikkoon.

Muista Euroopan kolkista Susijengiin ovat saapumassa Antti Kanervo (Islanti), Carl Lindbom (Puola), Jamar Wilson (Liettua) sekä syyskuussa vahvan sisääntulon MM-karsintajoukueeseen tehnyt Alex Murphy (Unkari).

Kotoisista Korisliiga-pelaajista 18 pelaajan listaan kuuluvat konkarit Mikko Koivisto (Vilpas), Tuukka Kotti (Seagulls) ja Juho Nenonen (Vilpas) sekä nuoremman kaartin miehet Fiifi Aidoo (Ura Basket), Topias Palmi (Kataja Basket) ja Ilari Seppälä (Kataja Basket).

2000-luvulla syntyneitä ringissä on kaksin kappalein: HBA-Märskyä edustavat ja ensi syksynä Yhdysvaltain yliopistokentille siirtyvät Mikael Jantunen ja Ville Tahvanainen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote