Henri Kontinen ja John Peers etenivät uskomattoman viiden erän taiston jälkeen tenniksen Wimbledonin puolivälieriin.

Kahdeksanneksi sijoitetut Kontinen ja Peers olivat selviytyneet toisella kierroksella jo muutamista vastustajien ottelupalloista ja jälleen he tarjosivat neljän ja puolen tunnin verran jännitettävää yleisölle.

Kolmannen kierroksen ottelussa 12. sijoitetut brittiläinen Joe Salisbury ja yhdysvaltalainen Rajeev Ram nousivat kahden erän tappioasemasta taistelemaan otteluvoitosta. Maanantaina alkanut ottelu keskeytettiin pimeyden takia tilanteessa 7-6, 6-4, 3-6, 4-6, 5-5. Tiistaina jatketussa ottelussa oli molemmilla pareilla hetkensä. Kontisella ja Peersillä oli kaksi ottelupalloa tilanteessa 8-7, mutta Ramin vahvat syötöt tasasivat tilanteen. Heti seuraavan Peersin syöttövuoron kuitenkin Ram/Salisbury mursi ja he pääsivät syöttämään otteluvoitosta. Salisbury ei kuitenkaan onnistunut pitämään syöttöään, vaan suomalais-australialisduon vahvat palautukset tasasivat ottelun.

Lopulta ottelun ratkaisu haettiin 12-12 tilanteessa tiebreikissa. Kyseessä on tälle vuodelle tehty uudistus ratkaisevien erien lyhentämiseksi Wimbledonissa – tämä tiebreak oli ensimmäinen ratkaisevassa erässä turnauksen aikanaan ja jää näin myös historiankirjoihin. Tiebreikissa Kontinen ja Peers pelasivat upeasti ja he voittivat sen 7-2 – tulostaululle kirjattiin voittolukemat 7-6, 6-4, 3-6, 4-6, 13-12.

Puolivälierässä asettuu vastaan kolmanneksi sijoitetut Raven Klaasen/Michael Venus. Kontisen ja Peersin paras saavutus legendaarisilla Wimbledonin nurmikentillä on välieräpaikka vuonna 2017.

Lähde: Tennisliiton verkkosivut