Helmari-pelaajien otteluita näkyviin Suomessa – Viaplay näyttää jatkossa Damallsvenskania

© Kuva: Getty Images

Nordic Entertainment Group (NENT Group), yksi maailman nopeimmin kasvavista suoratoistoyrityksistä, sekä Elitfotboll Dam (EFD) ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyökumppanuuden OBOS Damallsvenskan -jalkapallosarjan esitysoikeuksista. Yhteistyön pyrkimyksenä on liigan kehittäminen maailman kovimmaksi naisten jalkapallosarjaksi.

Viaplay näyttää kaikki OBOS Damallsvenskan -ottelut suorina lähetyksinä kaikissa Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa ja Alankomaissa vuosina 2022–2026. Suomessa ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplay -palvelussa. Sopimus takaa Viaplaylle johtoaseman eniten naisten jalkapallon suoria lähetyksiä tarjoavana suoratoistopalveluna.

Vuodesta 2022 alkaen Elisa Viihde Viaplayssa nähdään viikoittain jopa seitsemän suoraa OBOS Damallsvenskan -ottelua. Tulevalla kaudella sarja laajentuu käsittämään 14 joukkuetta, 26 kierrosta ja jopa 182 ottelua vuosittain. Ainutlaatuinen yhteistyö mahdollistaa kauden otteluaikataulujen suunnittelun erityisesti Viaplayn Damallsvenskan-faneja silmällä pitäen.

Ruotsin korkein sarjataso OBOS Damallsvenskan on jo pitkään ollut usean suomalaispelaajan ponnahduslauta ammattilaisuuteen ja kansainväliselle pelaajauralle. Tälläkin hetkellä sarjan seuroissa pelaa useita Helmaritähtiä, kuten Eveliina Summanen (Kristianstad), Elli Pikkujämsä (KIF Örebro), Ria Öling (FC Rosengård) ja Jenny Danielsson (AIK).

– Miten hienoa, että mielenkiinto naisten urheilua ja OBOS Damallsvenskania kohti kasvaa ja pelejä voi seurana nyt myös naapurimaissa. Luvassa on upeita urheiluhetkiä, ammattilaisia kentällä ja jalkapallon iloa, AIK:n päävalmentaja Maiju Ruotsalainen toteaa NENT Groupin tiedotteessa.

NENT Groupin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Anders Jensen on tyytyväinen tehdystä sopimuksesta.

– Tavoitteenamme on rakentaa OBOS Damallsvenskanista maailman johtava jalkapallosarja yhteistyössä Elitfotboll Dam:n kanssa. OBOS Damallsvenskan on jo nyt todella vahva naisten sarja, jolla on intohimoinen kannattajakunta, ja on vihdoin aika nostaa sarja uudelle tasolle. Olemme kotikentällämme päästessämme kehittämään urheilun kenttää yhteistyössä oikeudenhaltijoiden kanssa, samanaikaisesti inspiroidessamme uusia katsojakuntia alansa parhaalla suoratoistopalvelulla.

EFD:n puheenjohtaja Annika Grälls iloitsee sopimuksesta.

– NENT Groupin kanssa tekemämme pitkäaikainen sopimus mahdollistaa sarjamme esittämisen kymmenessä maassa. Se on merkittävä virstanpylväs OBOS Damallsvenskanille – niin sen pelaajille ja seuroille, kuin naisten jalkapallolle ylipäätään.

EFD:n toimitusjohtaja Tomas Hoszek pitää sopimusta käänteentekevänä.

– Tekemämme viisivuotinen sopimus NENT Groupin, yhden maailman johtavista suoratoistotoimijoista, kanssa on käänteentekevä hetki ruotsalaisen naisjalkapallon historiassa. On jännittävää päästä vauhdittamaan visiotamme tulla yhdeksi maailman kilpailukykyisimmistä liigoista ja olemme ylpeitä saadessamme uusia yhteistyökumppaneita.

NENT Groupin urheilupäällikkö Peter Nørrelundin mukaan Viaplaysta tulee johtava naisten jalkapallon kanava.

– Sopimuksen astuessa voimaan Viaplay tulee näyttämään jopa 350 suoraa naisten jalkapallon ottelulähetystä. Tämä asettaa meidät johtoasemaan muihin suoratoistotoimijoihin nähden. Olemme konsernin tasolla sitoutuneet naisten urheilun edistämiseen sekä urheilun tasa-arvon eteen toimimiseen pitkällä tähtäimellä. Tiedossa on maailmanluokan jalkapalloa!

OBOS Damallsvenskanin ohella Viaplay urheilun naisten jalkapallon oikeusportfolioon lukeutuu Englannin Naisten Superliiga, Saksan Bundesliiga, Tanskan Gjensidige Kvindeliga, Italian Serie A sekä valikoidut ottelut Espanjan Liga Iberdrola.

Lähde: NENT Groupin tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.