HIFK:n Miro Heiskanen oli suomalaisten ykkösnimi perjantain ja lauantain välisen yön NHL-draftissa. Heiskanen varattiin numerolla kolme Dallasiin – korkeimman numeron pakkina koko varauksessa ja samalla hän sivusi suomalaispuolustajien varausnumeroennätystä. Aki Berg (tai silloin Aki-Petteri Berg) varattiin myös numerolla kolme.

Suomalaisittain varaustilaisuus oli historiallinen. Heiskasen lisäksi suomalaispelaajia varattiin ensimmäisellä kierroksella viisi kappaletta. Kuudesta pelaajasta peräti neljä oli puolustajaa, kolmella korkeimmalla suomalaisnumerolla.

Galgary varasi Juuso Välimäen numerolla 16 ja Boston Urho Vaakanaisen numerolla 18. Vasta sitten varattiin ensimmäinen suomalaishyökkääjä, Kristian Vesalainen numerolla 24. Varaajana oli Winnipeg. Sitten oli Henri Jokiharjun vuoro – puolustaja varattiin Chigagoon numerolla 30. Suomalaissekstetin täydensi Nashvillen varaama hyökkääjä Eeli Tolvanen.

Koko varauksen ykkösnimi oli myös historiallinen – sveitsiläinen Nico Hischier huudettiin koko varauksen ensimmäisenä, varaajana New Jersey Devils. Näin myös Sveitsi sai oman ykkösvarauksensa NHL-maailmaan.