Kakkosen lohkojensa voittajat FC Honka ja OPS pelasivat Ykkösen nousukarsinnoissa. Voiton ja paikan ylemmässä sarjassa vei espoolaisjoukkue.

Honka ja OPS pelasivat ensimmäisessä kohtaamisessa 2-2-tasapelin. Nousija ratkesi Oulussa, kun Honka vei lopulta voiton yhteismaalein 4-3.

Oululaiset, seurapomo Miika Juntunen (kuvassa) etunenässä, eivät tätä hyväksyneet, vaan laittoivat Palloliitolle valituksen vetämään.

Oululainen lehti Kaleva otti asiasta selkoa ja uutisoi tapahtumista. OPS:n mukaan ottelussa rikottiin Palloliiton kilpailumääräyksiä. Molempien joukkueiden edustajat olivat paikalla 75 minuuttia ennen ottelun alkua järjestetyssä erotuomaripalaverissa, jossa FC Hongalla todettiin olevan listalla 19 pelaajaa eli yksi liikaa.

– He poistivat yhden pelaajan listalta. He poistivat Nicolas Otarun avauskokoonpanosta ja panivat tilalle numeron seitsemän eli Miko Puuskarin. Kilpailusääntöjen mukaisesti molemmat allekirjoittavat kokoonpanot, ja silloin niitä ei enää muuteta niin, että vastustajalla ei ole tietoa asiasta. Kun peli oli alkamassa, FC Hongalla olikin kentällä Puuskarin sijasta numero 23 eli Kasperi Liikonen, eikä meillä ollut asiasta mitään tietoa, Juntunen puhisi Kalevalle.

Kilpailuvaliokunta kirjoittaa tänään Kalevan mukaan päätöksessään pitävänsä uskottavana, että asiasta ilmoitettiin myös vastustajalle.

– Se on suoraa valetta, että minulle ilmoitettiin asiasta. Faktisesti tuomari olisi viheltänyt pelin alkaneeksi, ellen minä olisi puuttunut kokoonpanomuutokseen juuri ennen aloitusta. Neljäs erotuomari sanoi samassa tilanteessa, että hän kuuli asiasta vasta nyt, Juntunen kommentoi kuitenkin.

OPS ei aio valittaa tuomiosta, mutta Juntusen mielestä päätös antaa kuitenkin vaarallisen signaalin.

– Tämä tarkoittaa sitä, että kokoonpanolistoilla ei ole merkitystä. Voin jatkossa panna seitsemän vaihtomieheksi merkittyä pelaajaa avaukseen ja ilmoittaa siitä minuuttia ennen ottelua. Käytännössä Palloliiton on jälleen laadittava uudet määräykset.

Esport Honka

@EsportHonka
Tänään Palloliitosta tiedoksi saamamme päätöksen mukaan OPS:n karsintaottelusta tekemä valitus on hylätty. #meollaanykkönen #meollaanhonka