Usean vuoden Ykkösessä vietetyn, ja parin vaikeamman Veikkausliigakauden, jälkeen FC Haka on palannut kotimaisen jalkapallon kärkikastiin. Valkeakoskelaisseuran suunnitelmissa on myös pysyä huipulla.

Haka nousi takaisin Veikkausliigaan kaudeksi 2020 ja kaksi ensimmäistä kautta menivät pääasiassa sarjapaikasta taistellessa. Tällä kaudella joukkue kuitenkin pelasi erinomaisesti ja sijoittui Veikkausliigassa neljänneksi. Se taistelee vielä paikasta eurokentille kohdatessaan Eurolopputurnauksen finaalissa VPS:n.

Toimitusjohtaja Olli Huttusen mukaan vuosituhannen vaihteen menestysseuran tähtäimessä on pysyä huipulla.

– Meidän visio on olla europeleissä säännöllisesti ja toinen visio on se, että 2020-luvulla saadaan se kymmenes mestaruus ja tähti siihen meidän logon päälle. Sitä kohti

ollaan aika tiiviisti menossa. Tässä on paljon positiivista meidän ympärillä. Yleisömäärät ja joukkueen menestys, tällä hetkellä myynti vetää erittäin hyvin. Joka puolella on hyviä ennusmerkkejä sille, että mennään myös jatkossa eteenpäin, Huttunen kertoo Suplan Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

Yksi Hakan menestystekijöistä on tällä kaudella ollut maalikuningas Lee Erwin, joka on tehnyt 17 maalia. Skottikärki siirtyi päävalmentaja Teemu Tainion suhteiden avulla Valkeakoskelle kesällä.

– Viime alkutalvea elettiin, kun Lee Erwinistä kuultiin. Teemulla (Tainio) on hyvät yhteydet Brittein saarille. On pelaaja, joka ei saa St. Mirrenissä juurikaan peliaikaa eikä saa vastuuta. Olisi kiinnostunut purkamaan sopimuksen, jos hän pääsisi esimerkiksi Hakaan pelaamaan. Sitä prosessia lähdettiin kehittämään ja sitä kautta saatiin Lee tänne. Siinä onnistuminen meni ihan sataprosenttisesti. Leen ura oli siellä hyvinkin laskusuunnassa ja hänestä ei ollut juuri kukaan kiinnostunut. Saapuminen tänne, saada vastuuta ja auttaa joukkuetta. Hänestä ovat kiinnostuneet varmasti niin kotimaiset kuin ulkomaiset joukkueet. Tällä tavalla seura hyötyi, mutta myös pelaaja hyötyi, Huttunen avaa Erwinin päätymistä Hakaan.

Huttusen haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa. Jaksossa vierailee myös VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela.

Veikkausliigan Eurolopputurnauksen ensimmäinen finaali pelataan keskiviikkona Vaasassa kello 18.00 alkaen. Toinen finaali on edessä sunnuntaina Valkeakoskella kello 15.00 alkaen.