Saksalais-ghanalainen keskikenttämies Kevin-Prince Boateng on pelannut pitkän ja monelta osin menestyksekkäänkin uran. Nyt Las Palmasia edustava 35-vuotias Boateng muistelee erityisesti yhtä valmentajaa lämmöllä.

Bundesliigassa vahvan läpimurron tehnyt Boateng hankittiin Valioliigan Tottenhamiin, jossa hän joutui kuitenkin nopeasti silloisen managerin Martin Jolin epäsuosioon, eikä peliaikaa herunut nimeksikään. Boateng ei muistele aikaansa Tottenhamissa mitenkään erityisen hyvällä – kunnes hän tammikuussa 2009 pääsi lainalle Dortmundiin.

Dortmund oli vahvassa nousukiidossa päävalmentaja Jürgen Kloppin johdolla ja Boateng ei säästele kehujaan Kloppin suhteen.

– Pystyin näkemään sen heti, hän on paras valmentaja koko maailmassa. Hän tietää koska tarvitset potkimista ja koska lohdutusta. Hän tietää koska tarvitset paukun, koska vettä. Hänellä on tämä…, Boatengin sanat tarttuivat kurkkuun Guardianin haastattelussa.

– Hänellä on kaikkea. Kysy pelaajilta ja he sanovat: ”Hän on paras, kuolisin hänen puolestaan.”

Boatengin mukaan Kloppilla on harvinainen kyky pitää kaikki tyytyväisinä.

– Hän tietää tarkalleen mitä kukin pelaaja tarvitsee ja antaa heille aikaa. Dortmundissa oli pelaajia, jotka pelasivat viisi minuuttia kuuden kuukauden aikana, mutta he olivat tyytyväisiä: tyytyväisiä tullessaan harjoituksiin, tekemään töitä, koska hän sai jokaisen tuntemaan itsensä tärkeäksi. Ei välttämättä pelaajana – ehkei hän tarvinnut juuri sinua – mutta ihmisenä. Siksi hän menestyy kaikkialla.

Liverpoolissa Klopp on Boatengin mukaan näyttänyt kykynsä.

– Täydellistä, tarvitsee vain katsoa hänen esiintymistään. ”The normal one”: ihmiset siellä rakastavat sitä. Jos hän olisi mennyt Pariisiin, viesti olisi ollut toinen. Hän tietää miten valloittaa ihmiset.