Entinen Renaultin tallipäällikkö ja F1-ykkösten vahva vaikuttaja Flavio Briatore vaatii, että sarjaan mukaan tulevan Renaultin on pystyttävä menestymään ykkösissä mahdollisimman nopeasti – ennen kuin laji kuolee.

Renault vahvisti hiljattain ostaneensa Lotuksen tallin ja olevansa mukana ensi kauden lähtöruudukossa.

– Heidän on tehtävä välitön vaikutus tässä kuolevassa lajissa. Tiedän että Renaultilla on tavoitteena olla kärjessä kolmen vuoden päästä, mutta se on liian hidas aikataulu. Renaultin on menestyttävä nopeammin, ennen kuin laji kuolee, Briatore pauhaa Gazzetta dello Sportille.

– Renaultin on rakennettava kaikki uudelleen. Heidän on vahvistettava tiimin teknisen osaston rakennetta Enstonessa, missä työskentelee jo nyt paljon hyviä ihmisiä. Samoin moottoriosastoa Viry-Chatillonissa on uudistettava, eikä se ole ihan helppo prosessi.

Renault ajattaa ensi kaudella Romain Grosjeanin tilalla 24-vuotiasta Jolyon Palmeria, joka voitti 2014 GP2-mestaruuden ylivoimaisesti ja toimi kuluneella kaudella Lotuksen testikuljettajana. Toisena kuljettajana jatkaa Pastor Maldonado.

– Meillä oli kaksi mahdollisuutta, joko tulla mukaan 100-prosenttisesti tai jättää koko laji. Huolellisen analyysin jälkeen päätimme tulla mukaan 2016, sanoi Renaultin puheenjohtaja Carlos Ghosn viime viikolla.

– Jos Ghosn on päättänyt ottaa tämän askeleen, hän tulee taatusti laittamaan projektiin riittävät resurssit. Se on hieno asia Renaultille ja koko formula ykkösille, Briatore kertoi.