Nyrkkeilijä Mira Potkosen menestys olympia-areenoilla käynnisti Suomessa keskustelun ”huippuottelusta”. Siinä kohtaisivat Potkonen ja Suomen tunnetuin ammattinaisnyrkkeilijä Eva Wahlström.

Eva Wahlström vastasi Instagram-tilillään keskusteluun. Hän osoitti kommenttinsa suoraan Ilta-Sanomien toimittaja Mikko Marttiselle, joka oli kirjoittanut aiheesta kolumnin.

– Mira on hieno, periksiantamaton urheilija, joka on uhrannut paljon nyrkkeilyn takia. Miran menestys olympialaisissa oli iso asia, paljon isompi kun hän varmaan tällä hetkellä itse ymmärtää, Wahlström aloitti.

– Mira on amatöörinyrkkeilijä, eli olympiatyylin nyrkkeilijä. Minä ammattilainen. Kyseessä on kaks eri lajia, kuten taito- ja pikaluistelu, tai 100m/ 5000m juoksu. Vaikka molemmissa lyödään, lajeilla on kovin eri vaatimukset. Se joka väittää muuta, ei ymmärrä näitä lajeja, hän täräytti.

Wahlströmin lopun vertaus kiteytti tekstin räväkästi.

– Kuten Mo Farahin ei nähdä kisoissa juoksevan Usain Boltia vastaan, tätäkään ottelua ei tulla koskaan näkemään. Joten iloitaan varauksetta Miran upeasta suorituksesta, ja me jatketaan harjoitusvastustajina, jossa jeesataan toinen toisiamme.

Lue koko teksti alta.

 

FANTASY FIGHTista.. Mira on hieno, periksiantamaton urheilija, joka on uhrannut paljon nyrkkeilyn takia. Miran menestys olympialaisissa oli iso asia, paljon isompi kun hän varmaan tällä hetkellä itse ymmärtää. Mira on amatöörinyrkkeilijä, eli olympiatyylin nyrkkeilijä. Minä ammattilainen. Kyseessä on kaks eri lajia, kuten taito- ja pikaluistelu, tai 100m/ 5000m juoksu. Vaikka molemmissa lyödään, lajeilla on kovin eri vaatimukset. Se joka väittää muuta, ei ymmärrä näitä lajeja. Naisten amatöörinyrkkeilyottelu kestää 11 minuuttia, ammattilaisottelu 29 minuuttia. Jo tämä tuo lajeille erilaiset fyysiset vaatimukset. Ammattihanskojen kovuus muuttaa peliä enemmän kuin moni ymmärtää. Amatööreissä voi ottaa iskuja, ammattilaisissa se yks osuma voi lopettaa uran. Se muuttaa ottelua taktisesti, henkisesti, filosofisesti, fyysisesti, rytmisesti. Sen takia sparrit, jossa on isot hanskat ja pääsuojat, ei kerro kilpailutilanteesta kovin paljoa. Otin amatöörinä lähes 200 ottelua, ottelin Tayloria vastaan ennakkoluulottomasti 8 kertaa, hävisin kaikki. Osan myös ”hävisin”. EM-finaalissa hallitsin ottelua, kun nenäni murtui Taylorin kyynärpäästä 20 s ennen ottelun loppua. Kelleen muulle en juuri hävinnyt, voitin jopa Gulsum Tatarin ensimmäisenä koskaan (ainoa nyrkkeilijä joka voittanut Taylorin kahdesti) Voitin aikoinaan Mirankin. Mut onko näillä MITÄÄN merkitystä, ottelut jotka on käyty 10 tai 15 vuotta sitten? Ei mitään. Oot niin hyvä kuin viimeinen ottelusi. Mulla oli aina tunne, ettei mun parhaat ominaisuudet tullut esille amatöörikehissä. Luulen että Mira vuorostaan on parhammillaan siinä, nopealla temmollaan ja pitkillä sarjoillaan. Hänellä ei kuulemma ole minkäänlaista halua ammattilaiseks, vaikka varmasti pärjäisi hyvin siinäkin.Vaikka olisi, hänen täytyisi otella vuosia päästääkseen MM-otteluun. Ja silti, minun kannattaisi ottaa tällainen matsi vasta, kun Mirallakin olis vyö panoksena. Isoista riskeistä pitää saada iso palkinto. Kuten Moh Farrah ei nähdä kisoissa juoksevan Usain Boltia vastaan, tätäkään ottelua ei tulla koskaan näkemään. Joten iloitaan varauksetta Miran upeasta suorituksesta, ja me jatketaan harjoitusvastustajina, jossa jeesataan toinen toisiamme.

Kuva, jonka eva wahlström (@eva_wahlstrom) julkaisi