Espanja pääsi juhlimaan koripallon EM-kultaa kukistettuaan finaalissa Ranskan numeroin 88-76 (47-37). Pronssia nappasi Saksa.

Espanja pisti jo heti avausneljänneksellä pökköä pesään takoessaan heittoja läheltä ja kaukaa. Finaalin arvokkaimpana pelaajana palkittua Juancho Hernangomezia ei tunneta erityisesti kolmen pisteen heittäjänä, mutta hän tykitti ne sisään 7/9 keräten yhteensä 27 pistettä. Parhaimmillaan Espanja johti ottelua jo 21 pisteellä.

Kolmannella neljänneksellä Ranska aloitti kirin ja nousi jo kolmen pisteen päähän. Sen jälkeen Espanja repäisi kuitenkin taas eikä Ranska päässyt enää uhittelemaan Espanjan mestaruutta. Evan Fournier (23) oli Ranskan ykkösnimi.

Gordon Herbertin valmentama Saksa nappasi EM-pronssi kotiyleisön suureksi riemuksi. Saksa voitti pronssipelissä Puolan selvästi 82-69 (36-23)

Saksan ykkösnimi oli 26 pistettä heittänyt Dennis Schröder, joka kokonaisuudessaan pelasi erinomaiset kisat. 

Kanadalaissyntyinen Herbert muutti Suomeen jo vuonna 1982, kun hän tuli Hyvinkään Tahkon riveihin. Hän jatkoi pelaajauraansa Suomessa aina vuoteen 2014 saakka, jonka jälkeen hän siirtyi suoraan pelikentältä Korihaiden päävalmentajaksi. Hän valmensi myös Espoon Honkaa, kunnes lähti valmentamaan ulkomaille vuonna 1999. Suomen kansalaisuuden omaava Herbert palasi vielä kaudeksi 2009-10 Honkaan valmentamaan. Herbert on tehnyt pitkän kansainvälisen valmentajauran valmentaen erityisesti Saksassa. Hän on toiminut myös Toronto Raptorsin apuvalmentajana sekä Kanadan maajoukkueessa sekä pää- että apuvalmentajana.

Kisojen MVP:ksi valittiin Espanjan Willy Hernangomez. Hän löytyy myös itseoikeutetusti EM-kisojen virallisesta tähdistöjoukkueesta.

Espanjalaisedustusta löytyy myös Lorenzo Brownin muodossa. Finaalin hävinneestä joukkueesta tähdistöjoukkueeseen nousi Ranskan Rudy Gobert. Viisikon täydensivät Saksan Dennis Schröder ja Kreikan Giannis Antetokounmpo.

Lauri Markkanen voitti yhden tilasto-osion, kun hän teki eniten pisteitä koko EM-kisoissa. Markkanen saalisti yhteensä 195 pistettä, jolla oli eniten pisteitä tehnyt pelaaja kisoissa. Hänen perässään tulivat Luka Doncic (182), Dennis Schröder (177) ja Giannis Antetokoumpo (176). Antetokoumpo teki kuitenkin eniten pisteitä peliä kohden (29,3), sillä hän pelasi yhden pelin Markkasta vähemmän. Markkanen sijoittui pistekeskiarvossa toiseksi 27,9 pisteellä.