Espanja on jyrännyt mestaruudesta mestaruuteen pitkälti barcelonamaiseen ”tiki-taka” –jalkapalloon luottaen. Viimeisen Euroopan mestaruutensa Espanja vei pelaamalla käytännössä ilman yhtään varsinaista hyökkääjää.

Nyt Espanjan päävalmentaja Vicente del Bosque on kuitenkin vihjannut peluuttavansa joukkuetta mahdollisesti selkeämmin yhdellä kärjellä.

– Jalkapalloa voi pelata hyvin monella eri tavalla. Ei meillä ole mitään maagista kaavaa; meidän pelimme perustuu pelaajiin, joita käytössämme on, del Bosque sanoi Marcan mukaan.

– Eikä se tarkoita etteikö olisi muita joukkueita, jotka ovat yhtä hyviä ja jotka voivat saavuttaa loistavia tuloksia. Pallonhallinta ilman syvyyttä on merkityksetöntä. Sen takia teemme lujasti töitä ollaksemme joukkue, joka pystyy iskemään aggressiivisesti vastaan, pelaamaan tiiviisti ja luomaan painetta.

Del Bosque ravisti myös suosikin viittaa Espanjan harteilta.

– Kokemukseni jalkapallosta kertoo, että ajatus suosikkiasemasta on parempi unohtaa. MM-lopputurnaus on aivan liian iso tapahtuma, jotta tällaisia leimoja kannattaa mihinkään joukkueeseen iskeä.