Erik Murphy on pelannut suorastaan loistavasti EM-lopputurnauksen kolme ensimmäistä ottelua. Viime vuosi meni talon tavoille opetellessa, mutta nyt Murphy on päässyt hienosti sisään Susijengin pelisysteemiin. Tämä näkyy myös turnauksen tilastoista.

Murphy on pisteissä suomalaisten paras 16,7 pinnan keskiarvolla, se riittää turnauksen tilastovertailussa sijaan 14. Espanjan Pau Gasol on ykkönen 23,7 pisteen keskiarvollaan. Eilen Gasol nakutti peräti 34 pistettä, mutta siitä huolimatta Italia yllätti Espanjan tähdet. Toiseksi paras suomalainen pistemies on 14,3 pisteen keskiarvolla Sasu Salin. Petteri Koponen on ollut tilastojen valossa kohmeessa, hänen keskiarvolukemansa on miehelle vaatimaton 10,0. Toki Koponen on syöttöjen määrässä koko turnauksen tilaston kolmantena keskiarvolla 6,0.

Erot paljastuvat ehkä paremmin heittoprosenteissa. Murphyn kahden pisteen heitot ovat uponneet turnauksessa 58,3 % tehoilla, kolmoset 60,05. Koposen vastaavat lukemat ovat 40 ja 25 %. Suomen ykkönen kahden pisteen osumatarkkuudessa on Jamar Wilson 60 %:lla.

Levypalloissa Murphy on neljäntenä 9,0 keskiarvolla, Venäjän Andrei Vorontshevitsh ja Liettuan Jonas Valanciunas ovat kaapineet 10 levypalloa / peli.

Murphy on myös pelannut suomalaisista eniten 32,0 minuuttia per peli, Koposen keskiarvo on kaksi minuuttia vähemmän.