Lauantaina käynnistyy täysin uusi, yksinomaan naiskuljettajista koostuva W Series -formulasarja. Saksan Hockenheimista starttaava sarja sisältää ensimmäisellä kaudellaan yhteensä kuusi osakilpailua, jotka ajetaan kaikki Euroopassa. Kisat näkyvät suorina lähetyksinä Viaplayssa ja Viasatin urheilukanavilla.

Kyseessä on historian ensimmäinen yksipaikkaisten kilpa-autojen sarja, jossa ajaa vain naisia. Suomalaisittain uudesta kisamuodosta tekee äärimmäisen kiinnostavan se seikka, että mukana äärimmäisen kovatasoisessa kisassa on myös Suomen tämän hetken kovin naiskuljettaja Emma Kimiläinen.

– Olen todella innoissani W Seriesistä ja sen tuomasta mahdollisuudesta päästä taas formulan rattiin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Tavoitteena on sarjan voitto, mutta kaiken pitää mennä nappiin ilman virheitä ja teknisiä murheita, sillä osakilpailuja on vain kuusi. On upea tunne, että Suomen kansa ja muut pohjoismaalaiset voivat kannustaa ja seurata mun edesottamuksia W Seriesissä Viasatin ja Viaplayn kautta, saan siitä paljon voima, Kimiläinen kertoo juuri ennen ensimmäistä kisaviikonloppua.

W Series -formulakisat Viaplayssa ja Viasatilla selostaa legendaarinen kaksikko Matti Kyllönen ja Jyrki Järvilehto. Parivaljakolla on takanaan kymmeniä yhdessä selostettuja F1- ja DTM-sarjan kilpailuja, joten intoa ja asiantuntemusta riittää.

– Aivan mahtavaa päästä tekemään jotain ihan uutta ja historiallista kilpasarjaa. Erityisen iloinen olen siitä, että saan vierelleni huippuasiantuntijan Jyrki Järvilehdon. JJ tuntee sarjan vaatimukset ja kaikki ne radat erittäin hyvin. Nyt annetaan hanaa ja ihan täysillä, Kyllönen hehkuttaa tulevia kisoja.

– Tästä tulee erittäin hauska ja viihdyttävä sarja. Kaikilla on samanlainen kilpakalusto ja autoja vielä vaihdetaan joka kisaan. Ei tällaista ole ollut koskaan aiemmin. Ja mikä parasta Suomesta tulee mukaan yksi ennakkosuosikeista Emma Kimiläinen, Järvilehto sanoo.

Lauantain ensimmäistä osakilpailua pääsee seuraamaan Viaplay-palvelussa ja Viasat Jääkiekko -kanavalla klo 17.10 lähtien. Aika-ajoja voi seurata jo klo 12.55 alkaen Viaplayssa ja Viasat Urheilu -kanavalla.

Lähde: Nordic Entertainment Groupin tiedote