SJK tuomittiin aiemmin keväällä häviämään kentällä voittamansa Veikkausliigaottelu puuttuvien pelipassien takia. Ruotsissa saatiin nyt vastaava tuomio katsojien häiriköinnin takia.

Huhtikuun lopulla pelattu Allsvenskanin ottelu IFK Göteborg – Malmö FF keskeytettiin sen jälkeen, kun katsomosta oli heitetty räjähde kohti Malmön Tobias Sanaa ja avustavaa erotuomaria Mathias Klaseniusta.

Ruotsin kurinpitoelimet ovat nyt antaneet ratkaisunsa ja IFK Göteborg on tuomittu häviämään ottelu maalein 0-3. Sen sijaan tapauksen yhteydessä kulmalipun katsomoon heittänyt Sana ei saanut tilanteesta mitään rangaistusta.

IFK Göteborg katsoi etukäteen, että ottelu pitää joko tuomita päättyneeksi 0-0 – mikä oli tilanne keskeytyshetkellä – tai se pitää pelata loppuun tai aloittaa ottelu kokonaan uudestaan alusta. Päätös tuli shokkina seuralle.

– Minulla ei oikeastaan ole kommentoitavaa, mutta on p…amaista että tällainen tapahtuma ratkaisee jalkapallo-ottelun, latasi IFK Göteborgin puheenjohtaja Frank Andersson Sportbladetille.

– Katsomme nyt kurinpitovaliokunnan päätöksen muotoilun ja teemme sen jälkeen päätöksen jatkotoimista.