Ranska lähtee Venäjän jalkapallon MM-lopputurnaukseen yhtenä ennakkosuosikeista ja mestaruutta ensi kerran sitten kesän 1998 haetaan todella pikkutarkasti.

Ranskalaislehti L’Equipen mukaan päävalmentaja Didier Deschamps on laatinut tiukkaan kuriin perustuvan säädökset niin syömisen, juomisen kuin nukkumisenkin osalta. Deschampsin johdolla laadittu PowerPoint-esitys käsittää lehden mukaan kaikkiaan kymmenen diaa.

Ruoan osalta keskitytään energian saamiseen, vitamiineihin ja hivenaineisiin sekä voiman hankintaan. Perunamuusi on vahvasti rajoitettujen ruoka-aineiden listalla ja valkoinen leipä kokonaan kielletty.

Limonadi on kokonaan kielletty, sen sijaan juomisen osalta on tarkat säädökset: Kun lämpöä on yli 20 astetta, juomaveden tulee olla viisiasteista ja jokaisen pelaajan on harjoituksen jälkeen juotava 1,5 litraa vettä.

Myös levon osalta tarjolla on kovaa dataa. Harjoitusten jälkeen jokaisen pelaajan on levättävä 90 minuuttia ja otteluiden jälkeen on nukuttava kokonaiset kymmenen tuntia.

Ranska on kuitenkin Ranska ja venäläistietojen mukaan joukkueen kokki Xavier Rousseau on hankkinut käyttöönsä melkoisen juustovaraston. Joukkueen arvioidaan kuluttavan kisojen aikana eli 200 kiloa juustoa.