Saudi Arabian GP-viikonloppu käynnistyi jo perjantaina dramaattisissa vaiheissa ja draama sai jatkoa lauantaina.

Perjantaina ensimmäisten harjoitusten aikaan läheiselle öljyjalostamolle tehtiin ohjusisku jemeniläisen terroristijärjestön toimesta. Kisajärjestäjät, kuljettajat ja tallit kävivät yömyöhään neuvotteluja siitä, ajetaanko viikonloppuna ylipäänsä. Lopulta viikonloppu päätettiin vielä läpi.

Lauantain aika-ajossa eivät ohjukset sinkoilleet, mutta auton palaset kyllä. Mick Schumacher ajoi kovaa päin seinää kesken kierroksen. Hänet vietiin sairaalaan ja voi tiettävästi olosuhteisiin nähden hyvin. Myös Nicholas Latifi ajoi autonsa seinään. AlphaTaurin Yuki Tsunodan aika-ajot menivät pieleen teknisten ongelmien takia eikä hän saanut aikaa lainkaan.

Lewis Hamiltonin aika-ajo sujui katastrofaalisesti, sillä hän oli vasta 16. Tallikaveri George Russell ylsi kuudenneksi.

Kärkipaikat menivät jälleen Red Bullin ja Ferrarin kuskeille. Sergio Perez vei paalupaikan ennen Charles Leclerciä ja Carlos Sainzia. Max Verstappen oli neljäs.

Viidenneksi ajoi Esteban Ocon. Valtteri Bottaksen hyvä vauhti Alfa Romeolla sai jatkoa, kun hän oli kahdeksas. Tallikaveri Guanyu Zhou oli 13.

Formula 1 -lähetykset ovat tästä kaudesta lähtien katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla. Viaplayn lähetykset kattavat kaikki F1 -harjoitukset, aika-ajot sekä varsinaiset kisalähetykset sekä runsaasti muuta oheisohjelmistoa.

F1 -lähetysten lisäksi Elisa Viihde Viaplayssa nähdään myös kaikki 14 F2 -osakilpailuviikonloppua sekä kaikki F3 -osakilpailut sekä W Series -sarjan kilpailut. Kaikki kisat selostetaan suomeksi.