Sydney Crosby kursittiin kasaan varhain sunnuntaiaamuna pelattavaan ratkaisevaan seitsemänteen otteluun Rangers-Pittsburgh. Hyvin kapteeni pelasikin, mutta tällä kertaa se ei riittänyt: Rangers meni jatkopeleihin tiukimman kautta.

Vasta seitsemännen ottelun jatkoajalla selvitettiin paremmuus: venäläistähti Artemi Panarin laukoi kotiyleisön riemuksi Rangersin seuraavalle kierrokselle.

Jo edellisessä ottelussa Rangersin tähtikaarti näytti heräämisen merkkejä. Mika Zibanejad oli nytkin tehokas, maali ja kaksi syöttöä. Chris Kreider teki pudotuspelien viidennen maalinsa ja koko sarjassa odotuksia vaisummin pelannut Panarin lopulta ratkaisi. Pittsburghin Jake Guentzel palasi maalitilastoihin, kun Crosby oli jälleen tarjoilemassa. Maalitilaston tilapäinen ykkössija tuskin kuitenkaan lohduttaa kesälaitumella.

Ottelun jälkeen alkoivat isot spekulaatiot siitä, nähtiinkö Penguinsin tukipilarikolmikko viimeisen kerran yhdessä. Sydney Crosbyn sopimus Penguinsin kanssa jatkuu, mutta Jevgeni Malkinilla ja Kris Letangilla on uusien neuvottelujen aika. Kolmikko on ollut se liima, jolla Penguins on menestystä rakentanut jo vuosien ajan. Yksi aikakausi saattaa siis olla nyt ohi.

Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki NHL:n pudotuspelit suorina lähetyksinä.