Real Madridin ja Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo oli äärettömän turhautunut keskiviikkona, kun EM-kisojen avausottelu Islantia vastaan oli ohi.

Islanti tuli tasoihin ennakkoon vahvempaa Portugalia vastaan toisella jaksolla ja puristi 1-1-tasapelin. Ronaldon mielestä tulos ei ollut oikeutettu.

– Islanti ei yrittänyt mitään, Portugalin kapteeni narisi pelin jälkeen Guardianin mukaan.

– He vain puolustivat, puolustivat, puolustivat ja pelasivat vastahyökkäyksillä. Heillä oli onnekas ilta. Meillä pitäisi olla kolme pistettä mutta olemme ok. Luulin heidän voittaneen Euroopan mestaruuden siitä päätellen miten he juhlivat lopussa. Se oli uskomatonta. Kun he eivät yrittäneet pelata ja vain puolustivat, puolustivat ja puolustivat, tämä näyttää mielestäni pientä mentaliteettia ja sen, etteivät he aio tehdä turnauksessa mitään, Ronaldo morkkasi vastustajaa.

Moni on ihmetellyt Ronaldon superkritisoivaa asennetta piskuista Islantia kohtaan, sillä useiden näkemysten mukaan tasapeli oli Portugalin huonoutta. Joukkue tuhlasi useita huippupaikkoja. Ronaldollakin oli tontteja ratkaista ottelu, mutta ”Madeiran oma poika” ei saanut pelivälinettä sisään.

Islanti teki historiaa pääsemällä ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen tänä kesänä. Maassa on vain noin 300 000 asukasta. Sitä voidaan verrata Tampereen asukasmäärään.

Islantilaisfaneja on matkustanut Ranskaan huikea määrä, non 40 000, eli noin 15 prosenttia maan väkiluvusta.