Costa Rica järjesti kisojen tähänastisesti isoimman yllätyksen nuijimalla Uruguayn D-lohkon kamppailussa lukemin 3-1. Vielä puoliajalla Uruguay johti 1-0.

Ottelun alku oli varsin rauhallista pelailua ilman maalipaikkoja. Vartin pelin jälkeen Uruguay alkoi saada peliin otetta ja saikin pallon kertaalleen reppuun Diego Godinin toimesta, mutta avustavan erotuomarin lippu oli sivurajalla ylhäällä paitsion merkiksi. Heti perään myös Edinson Cavani pääsee kokeilemaan onneaan Diego Forlanin antaman sivuvaparin seurauksena, mutta laukaus karkaa avopaikasta karkeasti ohi. 22. peliminuutin jälkeen Uruguayn painostus tuottaa tulosta ja joukkue saa rangaistuspotkun, kun Junior Diaz repii Diego Luganon kumoon kaksin käsin. Pallon taakse asettuu Cavani, joka laukoo pallon pilkulta varmasti maalin oikeaan alakulmaan. Maalin jälkeen Costa Rica pääsi paremmin peliin mukaan ja sai luotua kolme hyvää maalipaikkaa, mutta tauolle siirryttiin Uruguayn 1-0 johdossa.

Pukukopista kentälle marssi aivan toisenlainen Costa Rica. Joukkueen tasoitusmaalia ei tarvitse kauaa odottaa, kun Joel Campbell saa keskityksen boksissa haltuun ja laukoo pallon sen jälkeen voimalla sisään ohi voimattoman Fernando Musleran. Vain kolme minuuttia tästä, niin Costa Rica iskee toistamiseen. Oscar Duarte puskee sivuvaparista tulleen pallon heittäytymällä maalin takakulmaan.

Maalien jälkeen Uruguay suorittaa tuplavaihdon ja saakin peliä haltuun. Costa Rica keskittyi lähinnä vastahyökkäyksiin. Uruguayn painostuksen keskellä Costa Rica pääseekin iskemään viimeisen naulan Uruguayn arkkuun 84. minuutilla, kun vaihtomies Marcos Urena pääsee siirtämään pallon maalin takakulmaan loistavan pystysyötön jälkeen. Näin loppulukemiksi tuli 3-1.

Ottelun lopussa Uruguayn luottopuolustaja Maximiliano Pereira hölmöilee itselleen punaisen kortin potkaisemalla Costa Rican Campbeliä törkeästi. Uruguayn tähtipelaaja Luis Suarez seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä.