Riihimäen Cocks oli erittäin lähellä avata pistetilinsä käsipallon EHF Cupin lohkovaiheessa lauantaina, mutta joutui aivan viime hetkillä taipumaan niukkaan tappioon SL Benfican vieraana Lissabonissa.

Ottelu eteni erittäin tasaisena koko ensimmäisen 30-minuuttisen, eikä ero kertaakaan kasvanut maalia suuremmaksi kumpaankaan suuntaan. Tauolla Benfica johti ottelua yhdellä maalilla.

Tauon jälkeen Benfica piti otetta hienoisesti itsellään, mutta ei kahta maalia kauemmas päässyt edelleenkään. Cocks kävi tasoissa lukemissa 15-15 ja nousi jälleen tasoihin, kun pelaamatta oli enää vajaa neljä minuuttia.

Tästä edettiin vuorotahtia ja pelikello tikitti numeroissa 25-25 loppusekunneille saakka. Kello näytti jo täyttä aikaa, kun Benficalle tuomittiin rangaistusheitto ja yhdeksän maalia heittänyt Alexandre Cavalcanti sinetöi 7 metristä kotijoukkueelle voiton.

Cocks kohtaa lohkovaiheen seuraavassa ottelussaan 26.3. kotonaan espanjalaisen Helvetia Anaitasunan.

EHF Cup, lohkovaihe:
SL Benfica – Cocks 26-25 (11-10)

Cocksin maalintekijät: Teemu Tamminen 9, Yury Lukyanchuk 6, Nico Rönnberg 5, Andrei Novoselov 4, Victor Kovalenko 1