Moni saattoi kuvitella, että karmaisevan kirvelevä tappio Real Madridille viikolla Mestarien liigassa olisi sekoittanut Manchester Cityn henkiset pasmat. Kävikin päinvastoin: City on erittäin valmis taistelemaan Valioliigan mestaruudesta loppuun asti ja saamaan sitä kautta lohtua kaudelleen.

Newcastle joutui huippumotivoituneen Cityn kynsiin sunnuntaina ja Pep Guardiolan joukot latoivat taululle lukemat 5-0. Ahnein maalintekijä oli kahden osuman Raheem Sterling.

City johtaa nyt sarjaa kolmella pisteellä ennen Liverpoolia. Kierroksia on vielä pelaamatta kolme – todennäköisesti Citylle riittäisi kaksi voittoa kolmesta, sillä joukkueen maaliero on tällä hetkellä neljä maalia Liverpoolia parempi. Kummankin loppuohjelma on jotakuinkin samanlainen. Todennäköisesti mestaruus kuitenkin ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella.

Arsenal otti sunnuntaina ison askeleen kohti paluuta Mestarien liigaan. City ja Liverpool ovat aivan omilla lukemillaan. Chelsea on kolmantena ja Arsenal pisteen Chelsean perässä. Tottenham on jäänyt Arsenalista jo neljä pistettä, joten juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että Mikel Arteta tekee kovan tempun ja palauttaa Tykkimiehet Euroopan aateliin. Eikä Chelseankaan todennäköistä Mestarien liiga -paikkaa voi kehnona suorituksena pitää, kun otetaan huomioon kentän ulkopuoliset tapahtumat ja epäselvyydet. Hämmentävän hyvin joukkue on pystynyt pitämään fokuksensa pelaamisessa.

Kauden ratkaisuhetket näytetään Elisa Viihde Viaplayn palvelussa ja V-sport -kanavilla suorina lähetyksinä.