Saksan Bundesliigassa pelataan lauantaina maan klassikko-ottelu, kun Bayern München isännöi Borussia Dortmundia. Vaikka Dortmundin mahdollisuudet nousta tällä kaudella mestaruustaistoon ovat jo käytännössä menneet, on kyseisten joukkueiden kohtaamisessa aina erityislatausta.

Joulukuussa Edin Terzićin komentoon siirtynyt Dortmund on kaikki kilpailut mukaan lukien neljän ottelun voittoputkessa. Lauantainen haaste on kuitenkin massiivinen, sillä Bayern on voittanut neljä edeltävää keskinäistä koitosta Dortmundia vastaan. Viimeksi Dortmund kukisti Bayernin syksyllä 2019 Saksan Super Cupissa, Münchenista se on hakenut voiton edellisen kerran vuonna 2017.

Bayern porskuttaa tällä hetkellä Bundesliigan kärjessä kaksi pistettä RB Leipzigin edellä. Dortmund löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta – eroa Bayerniin on 13 pistettä ja Mestarien liigaan oikeuttavaan neljänteen sijaan kolme pinnaa.

Oman mausteensa klassikkoon tuo myös hurjavireisten hyökkääjien, Bayernin Robert Lewandowskin ja Dortmundin Erling Braut Hålandin kohtaaminen. Runsas vuosi sitten Dortmundiin siirtynyt Håland on tehnyt seurassa 33 pelaamassaan Bundesliigan ottelussa 30 maalia – Lewandowski tarvitsi aikanaan samaan maalimäärään 67 sarjapeliä. Tällä kaudella Lewandowski on tehnyt 22 pelaamassaan matsissa käsittämättömät 28 osumaa, kun taas Håland on maalannut 17 kertaa.

Der Klassiker pelataan lauantai-iltana kello 19.30. Ottelua voi katsoa suorana lähetyksenä Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport urheilu -kanavalla.