Bundesliigan seuraajien kauden kohokohtia ovat Borussia Dortmundin ja Bayern Münchenin väliset ottelut. Kauden ensimmäinen ”Der Klassiker” pelataan lauantaina 10.11. klo 19.30. Suomessa peliä voi seurata suorana lähetyksenä Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplayssa.

Bayern München on hallinnut saksalaista jalkapalloilua pitkään. Se on voittanut kuusi viimeisintä mestaruutta. Edellinen seura, joka onnistui FC Bayernin syrjäyttämään oli Borussia Dortmund, joka vei tittelin vuosina 2010–2011 ja 2011–2012. Näiden kahden seuran kohtaaminen tunnetaan Saksassa nimellä Der Klassiker, ja se on yksi jalkapallomaailman seuratuimmista otteluista.

– Vuosikymmenen alussa Dortmund tuli ja työnsi kukkulan kuninkaan Bayernin alas hallitsijan paikalta. Se pakotti Bayernin tehostamaan toimintaansa, Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen kuvailee.

Tällä kaudella Dortmund on jättänyt Bayernin varjoonsa. Se johtaa Bundesliigaa neljän pisteen erolla. Der Klassikeriin sarjatilanne tuo lisälatausta.

– Tämä on parasta mitä saksalaiselle futikselle on tapahtunut, yli sata ammattilaisottelua Saksassa pelannut Rautiainen innostuu.

Bundesliiga jo maailman toiseksi katsotuin kansallinen liiga tv:n katsojalukujen valossa
Bundesliiga on noussut Valioliigan perään maailman toiseksi katsotuimmaksi kansalliseksi liigaksi tv:n katsojaluvuilla mitattuna (2017 Nielsen Premier League Global Broadcast Report). Valioliigaa seuraa 3,1 miljardia ihmistä. Kansallisista liigoista kakkosena on Bundesliiga 1,8 miljardilla seuraajallaan.

Viasat ja Viaplay ovat esittäneet Bundesliigaa elokuusta alkaen. Viasatin tv-kanavilla Viasat Jalkapallolla ja Viasat Urheilulla esitetään viikoittain 3–5 suoraa ottelua. Suoratoistopalvelu Viaplay näyttää kauden jokaisen ottelun suorana.

Manchesterin derby isänpäivän huipennuksena

Der Klassiker ei ole ainoa Euroopan jättiottelu viikonloppuna. Valioliigassa on vuorossa odotettu Manchesterin paikallisottelu. Manchester City isännöi Unitedia sunnuntaina 11.11. klo 18.30. Ottelu on katsottavissa Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa.

Lähde: Viasatin tiedote.