Bundesliigan päätöskierros tarjosi monenlaisia muutoksia pitkin otteluiltapäivää. Elisa Viihde Viaplayn mainio selostajakaksikko Ville Kuusinen ja Tero Kainulainen seurasivat livenä eri ottelujen tuloksia ja kertasivat samalla uusia käänteitä.

Loppujen lopuksi top-4 joukkueiksi muodostui odotettu kvartetti: Bayern, Dortmund ja Leverkusen olivat tässä järjestyksessä jo paikkansa varmistaneet, mutta vielä jokin aika ennen loppuvihellystä Freiburg oli maalin päässä paikasta neljän parhaan joukossa. Tämä toive haihtui Leipzigin tasoitettua oman ottelussa pelin loppuminuuteilla ja riskillä hyökännyt Freiburg joutui lopulta päästämään maalin vielä Leverkusenille. Ottelu päättyi 2-1 Leverkusenille, Bielfeld ja Leipzig pelasivat 1-1 ja tämä tulos nosti Leipzigin ensikin kaudella Mestarien liigan joukkueeksi.

Freiburg menetti vielä sijan Union Berlinille, joka voitti oman ottelunsa Bochumia vastaan. Eli Union Berlin jatkoi viime kauden menestystään ja sijoittui viidenneksi. Freiburg oli kuudes.

Putoamisviivan tuntumassa nähtiin myös erilaisia tilannevaihtoja. Bielefeldin kohtalo oli palata kakkosbundesliigaan. Vielä vartti ennen ottelujen loppua näytti siltä, että Stuttgart joutuu karsimaan ja Hertha Berlin selviää. Sitten Dortmund teki voittomaalin Herthaa vastaan, mutta yksin tämä ei olisi riittänyt tasatilanteessa olevalle Stuttgartille, joka pelasi Kölniä vastaan. Ottelun 92. minuutilla Stuttgart teki lopulta voittomaalin, joka varmisti sarjapaikan – ja pudotti Herthan taistelemaan kakkosbundesliigan kolmosta vastaan oman sarjapaikkansa puolesta.

Elisa Viihde Viaplay tarjosi kaikki kierroksen ottelut palvelussaan. Sunnuntaina ratkeaa Hertha Berlinin vastustaja sekä se, kuka nousee Schalken kanssa ensi kaudeksi Bundesliigaan.