Isäntämaa Brasilia vei MM-kisojen A-lohkon nimiinsä, kun se kukisti päätösottelussaan Kamerunin lukemin 4-1 (2-1). Isäntämaan sankari oli jälleen tähtihyökkääjä Neymar, joka teki kaksi maalia.

Brasilia tuli otteluun raivoisalla sykkeellä fanaattisen kotiyleisön kannustamana. Jo 3. minuutilla Luis Gustavolla oli huikea paikka tehdä avausmaali, mutta Kamerunin puolustus selvitti tilanteen täpärästi. Tämän jälkeen peli aaltoili päästä päähän, ja tilanteensa oli molemmilla.

Pelin avausmaali nähtiin 17. minuutilla, kun Neymar ohjasi Luis Gustavon matalan keskityksen varmasti takakulmaan. Kamerunin tasoitus tuli 26. minuutilla, kun edellisessä tilanteessa ylärimaa kolisuttanut Joel Matip osui kulman jälkitilanteesta. Neymar vei Brasilian 2-1 johtoon upean kuljetuksen päätteeksi. Kellossa oli 35 minuuttia, kun hän ajoi vasemmalta keskelle ja viimeisteli varmasti etualakulmaan. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle, vaikka Brasilian kolmas maali muutamaan otteeseen lähellä olikin.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Kisojen ensimmäisen maalinsa tehnyt Fred puski brasilialaiset 3-1 johtoon 49. minuutilla. Tämän jälkeen ottelun tempo hieman rauhoittui, ja Brasilia alkoi selvästi säästellä itseään jatkopelejä varten. Kaksi maalia tehnyt Neymar otettiin vaihtoon parisenkymmentä minuuttia ennen loppua. Fernandinho kasvatti vielä isäntämaan johdoksi 4-1 kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

4-1 jäi myös ottelun lopputulokseksi, ja näin Brasilia kohtaa neljännesvälierissä lauantaina B-lohkon kakkosen Chilen. Kamerunin turnaus puolestaan päättyi tähän.