Korisliigan katsojamäärät ovat huimassa nousussa. Sarjanousija Seagulls näyttää muille suuntaa.

Kun Korisliigaa on kohta pelannut viidennes, niin kotimaan pääsarjan yleisökeskiarvot ovat kääntyneet jyrkkään nousuun: 40 ottelun jälkeen Korisliigan yleisökeskiarvo on 1009, mikä tarkoittaa, että nousua on tullut 22% verrattuna viime kauteen.

Ykkösenä yleisökeskiarvoissa on Korisliigaan täksi kaudeksi noussut Helsinki Seagulls, joka on houkutellut lehtereilleen yleisöä keskiarvolla 1976 ennen joensuulaista Kataja Basketia (1272), kotkalaista KTP-Basketia (1117), Tampereen Pyrintöä (1075) ja Salon Vilpasta.

– Fantastinen alku miesten Korisliiga-kaudelle. Meillä on kovatasoinen sarja ja on hienoa, että katsojia on etenevässä määrin löytänyt tiensä katsomoihin, Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén kommentoi.

Suomalaisten koripallofanien yleisöryntäys Bilbaoon kannustamaan Suomen koripallomaajoukkuetta eli Susijengiä MM-kisoissa oli menestys, mutta Walldén antaa tunnustuksensa seurojen aktiiviselle markkinoinnille Korisliigan suhteen.

– Moni on kysynyt, että näkyykö Susijengin luoma buumi Korisliigan katsojamäärissä. Olemme luonnollisesti iloisia, mikäli Susijengi on innostanut uusia katsoja paikan päälle, mutta kyllä liigajoukkueen tässä kohtaa ansaitsevat taputuksen selälle.

– Moni joukkue on ollut aktiivisella markkinointiotteella liikkeellä. Lisäksi joukkueet ovat tarjonneet jännittäviä ja hyvätasoisia otteluita, joka on aina parasta markkinointia, Walldén kiittelee.

Viime kaudella Korisliigan yleisökeskiarvo oli runkosarjassa 824.