Belgia otti toisen voittonsa yhtä monessa ottelussa kaatamalla sunnuntaina Venäjän niukasti lukemin 1-0. Pitkään maalittomalta tasapeliltä näyttänyt ottelu ratkesi vasta 88. minuutilla.

Ensimmäinen puoliaika alkoi perin varovaisesti, mutta vähitellen Belgia sai enemmän otetta pelistä. Toisaalta Venäjä vetäytyi suosiolla ja haki paikkoja vastaiskuihin. Todellisia tuhannen taalan paikkoja ei kummallakaan maalilla kuitenkaan nähty.

Puoliaikaa kohden Venäjä otti aktiivisempaa roolia ja ensimmäisen 45-minuuttisen paras paikka tuli pari minuuttia ennen taukoa, kun Aleksander Kokorin pääsi puskemaan vapaasti, mutta epäonnistui hyvästä paikasta ja pallo livahti tolpan väärälle puolelle.

Toinen puoliaika jatkui samoista asetelmista kuin mihin ensimmäinen päättyi. Belgia piti palloa enemmän, mutta ei päässyt nyt edes puolittaisiin paikkoihin. Venäjänkin paikat olivat harvassa ja ottelun loppua kohden kumpikin näytti jo tyytyvän tasapeliin.

84. minuutilla maali oli kuitenkin lähellä. Belgia sai vapaapotkun reilusta 20 metristä ja Eden Hazard laukoi matalan, pomppivan vedon, joka pamahti kuitenkin vasempaan pystytolppaan. Reilu kolme minuuttia edellisestä nähtiin ratkaisu. Venäjän pelaajat törmäilivät kohtalokkaasti hyökkäysalueella ja Belgia pääsi harvinaiseen nopeaan vastaiskuun. Hazard ajoi vasemmalla laidalla päätyyn saakka ja löysi rangaistusalueen keskeltä vapaan Divock Origin, joka pamautti pallon maalin kattoon ohi Igor Akinfejevin.

Kevin Mirallas oli lähellä vielä lisätä Belgian johtoa lisäajalla, mutta Akinfejev torjui hyvin kärkimiehen yrityksen.

Voitolla Belgia sinetöl jatkopaikkansa alkulohkosta. Venäjän tie jatkoon sen sijaan on kivinen ja vaatii vähintään voiton Algeriasta päätösottelussa, eikä sekään välttämättä riitä.