Rullakiekon SM-liigassa pelaava tamperelaisseura Pahalampi tavoittelee tällä kaudella otteluihinsa jopa 4000 silmäparia.

– Hurja luku perustuu siihen, että jakaisimme paljon vapaalippuja kouluille ja joka suuntaan. Ennen kauden alkua Pahalampi jakoi tamperelaisille rullakiekkojunioreille 500 kausikorttia, kertoo joukkueen valmentaja ja GM Jussi Puuska Leijonat.fi-sivustolla.

Pahalampi olisi halunnut siirtää kotiottelunsa Hakametsän jäähalliin, mutta joutui tyytymään pienempään harjoitushalliin, jonne mahtuu vain reilu tuhat katsojaa.

Tämä harmittaa Puuskaa.

– Luulen, että esimerkiksi paikallisvastustaja Kooveeta vastaan kaikki halukkaat eivät halliin mahdu. Kesällä MM-kisojen finaalia Hakametsässä seurasi 6678 katsojaa, mikä on Suomen ennätys rullakiekko-ottelussa.

Tällä kaudella rullakiekon SM-liigan seitsemästä joukkueesta peräti neljä tulee Tampereelta. Myös tamperelaisten juniorijoukkueiden määrä on kasvanut MM-kisojen jälkeen.

– MM-kisat käynnistivät Tampereella kovan rullakiekkobuumin. Laji on mennyt paljon eteenpäin.

Pahalammen paidassa on perinteisesti nähty nimekkäitä pelaajia aina NHL-kaukaloista asti. Myös täksi kaudeksi tamperelaisjoukkue on saamassa kovia vahvistuksia.

Aleksander Barkov, Jori Lehterä, Ville Nieminen ja Tuukka Mäntylä ovat näillä näkymin tulossa. Ryhmästä tulee kauden mittaan mielenkiintoinen, Puuska lupaa.

Miehet tienaavat rapakon takana miljoonia ja puitteet NHL-organisaatioissa ovat viimeisen päälle järjestetty. Nimimiesten houkutteleminen Hakametsän harjoitushalliin rullakiekkokaukaloon ei Puuskan mukaan ole hankalaa.

– Tämä on heille harrastus. Kiltisti maksavat kausimaksunkin, Puuska hymyilee.

Lähde: Leijonat.fi