Chelsea ja Barcelona asettuvat illalla vastakkain Mestareiden liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Seurat ovat olleet vastakkain kuudella Mestareiden liigan kaudella ja kaikki 12 keskinäistä peliä on pelattu tällä vuosituhannella.

Viimeksi seurat kohtasivat kuusi vuotta sitten semifinaaleissa. Chelsea voitti kotonaan ensimmäisen osaottelun, mutta Barcelona meni toisessa osaottelussa ensimmäisellä jaksolla kahden maalin johtoon. Barcelonan luultiin jo etenevän helposti finaaliin, kun Chelsean John Terrykin sai 1-0 -tilanteessa punaisen kortin.

Chelsean Ramires kavensi 2-1:teen vielä avausjaksolla, ja draamaa nähtiin toisella jaksolla, kun Leo Messi ampui Barcelonan rangaistuspotkun ylärimaan. Chelsea oli menossa jo vierasmaalisäännöllä finaaliin, mutta Fernando Torres varmisti asian tasoittamalla ottelun lisäajalla ja varmistaen Chelsealle yhteismaalit 3-2.

Chelsea ja Barcelona kohtaavat Stamford Bridgellä kello 21.45. Ottelun nähdään suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplay.fi -osoitteessa.