Kuluva viikko tuo jälleen eurocupit jalkapallofanien riemuksi. Yksi kauden suurimmista euroyllätyksistä oli ehdottomasti FC Barcelonan putoaminen Eurooppa-liigan puolelle.

Joukkueen päävalmentajana toimii tätä nykyä seuran oma kasvatti Xavi. Barcelonan tilannetta puitiin ennen ottelua Suplan Week of Football -podcastissa. Elisa Viihde Viaplayn asiantuntijakaartiin liittyvä Markus Halsti uumoili, että Xavi saattaa taustansa ansiosta säästyä pidempään sellaiselta palautteelta, jota edeltäjänsä Ronald Koeman sai.

– Se on ihan selvää. Koemanin kommentit olivat välillä sitä luokkaa, että mediassakin ihmeteltiin, että mitä hän sanoi. Xavi voi siinä mielessä tehdä töitä rauhassa, Halsti pohtii.

Halsti näki asiassa myös toisen puolen.

– Sen voi kääntää myös niin, että hänellä on menneisyys Barcelonassa ja se on niin mahtava, että voisin uskoa, että hänellä on itseään kohtaan järkyttävät paineet onnistua, yhtään tietämättä asiasta, mutta näin voisin kuvitella. En tosiaan vertaa itseäni millään tavalla Xaviin, mutta itselläni oli parhaat ajat Malmössä, ja jos menisin sinne koutsaamaan, niin itselläni on sieltä niin hyvät muistot, että haluaisin vielä parantaa niistä. Voisin uskoa, että Barcelonassa hänellä on ne paineet, hän sanoo.

Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sport -kanavilla. Torstaina alkavia pudotuspelejä käsitellään myös studiolähetysten voimin. Torstain lähetyksen ottelut ovat Barcelona-Napoli ja Porto-Lazio.

Week of Football -podcast löytyy Suplasta.